Opzoek naar een super makkelijk recept met zoete aardappel? Zoek dan niet verder. Het is namelijk super easy én heel lekker om je zoete aardappel in de oven te leggen en vervolgens te vullen met allerlei lekkers. Dit gerecht staat uit een is een gevulde zoete aardappel met groenten en gerookte kip, afgetopt met peterselie en geitenkaas.
Bereiding zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork of satéprikker wat gaatjes in en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat.
- Bak de aardappels in ongeveer 45 min gaar.
- Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes. Bak de courgette +/- 3 minuten in een pan met een scheutje olijfolie en de geperste knoflook.
- Voeg vervolgens de paprika en gerookte kip toe.
- Bak nog 1 a 2 minuten.
- Wanneer de aardappel klaar is, halveer je deze en hol je beide delen van de zoete aardappel grotendeels uit.
- Prak de aardappelvulling fijn met een vork en schep de groenten en kip er doorheen.
- Maak het mengsel eventueel smeuig met een klein scheutje plantaardige melk.
- Schep het mengsel weer terug in de aardappels en zet de aardappels nog 10 min terug in de oven.
- Haal de aardappels na 10 minuten uit de oven Bestrooi met wat verse peterselie en geitenkaas (brokkelen)
- Eet de zoete aardappel met een frisse salade ernaast.
Eet smakelijk!
Ook lekker? Deze zoete aardappel frietjes!