Romige champignon saus, gemaakt van gemengde paddenstoelen en cashews. Yummieeeee! Romige mousse, romige smoothies, romige saus, we houden van romig. Vooral romig in combinatie met pasta. Deze romige champignon saus is zo lekker van smaak, je zult het elke week willen eten! Het is dus super lekker, maar het mooiste moet nog komen: Het is glutenvrij, koolhydraatarm en 100% plantaardig! Maar dan kan het toch niet meer lekker zijn, denk je nu vast? Maar jawel! Er zitten heerlijke kruiden in en de textuur maakt het al helemaal goed.
Bereiding pasta champignon saus
- Week de cashewnoten eerst in warm water, zo lang mogelijk.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm ook een pan alvast op het fornuis op medium warmte.
- Zodra de pan een beetje warm is voeg je olijfolie en witte uit toe. Bak voor 2 minuutjes.
- Voeg knoflook toe en bak voor nogmaals 1 minuut.
- Gooi de grof gesneden champignons (voor saus) in de pan en bak tot ze zacht en goud kleurig zijn. Haal vervolgens de pan van het fornuis.
- Gooi het nu allemaal in een keukenmachine en voeg de melk, gistvlokken, cashewnoten, zout en peper toe.
- Zet de pan nogmaals op het fornuis en doe daar de olijfolie, rode ui, knoflook en overige champignons in. Roerbak 3 minuten.
- Leg nu de hele mix op een bakplaat (met bakpapier) en zet in de oven voor 10 minuten. Voeg meer zout en peper toe zonodig.
- Pak nu je spiralizer erbij en maak je courgette pasta!
- Als je de romige champignon saus warm wilt hebben kun je het weer terug in de pan doen en zachtjes opwarmen. Je kan nu ook de pasta erbij doen, zo wordt dat ook gelijk lekker warm.
- Serveer in een kom en besprenkel met je gebakte paddenstoelen mix en peterselie!
Probeer ook:
Koolhydraatarm: Courgetti met een heerlijk pittige arrabiata saus
Vegan pasta met creamy tofu saus
Heerlijke vegetarische Italiaanse pasta bolognese!