Als we een pasta maken, maken we al snel een Bolognese of een Carbonara. Deze twee pasta’s zijn natuurlijk ook niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook nog eens heel erg smaakvol. Het recept voor deze pasta is ook niet extreem speciaal, maar wel leuk om eens te variëren! Bij de combi van spinazie en zalm, worden wij al enthousiast. Deze heerlijk romige pastasaus is te gebruiken voor bijvoorbeeld spaghetti of macaroni, maar ook voor ravioli gevuld met feta. Ben je echt een grote spinazie liefhebber? Ga dan voor ravioli gevuld met spinazie. Een recept voor het zelf maken van ravioli, vind je hier.
Romige spinazie- en zalmsaus
- Snijd drie plakjes van de schil van de sinaasappel en snijd deze in zo klein mogelijk sliertjes. Wanneer je een rasp tot je beschikking hebt, gebruik deze om ongeveer 20 gram van de schil te raspen. Leg aan de kant
- Snijd de citroen in 8 partjes, snijd de peterselie klein en pel de knoflook. Doe de citroen in een bakje en leg de peterselie en de knoflook aan de kant op bijvoorbeeld je snijplank
- Snijd de zalm in vier gelijke stukken en bestrooi deze met peper en zout
- Meng in een kom de kookroom, amandeldrink, maizena/meel, knoflook (gebruik een knoflookpers of snijd klein) en sinaasappelschil
- Doe de kokosolie in een grote grill- of braadpan en verwarm de pan op middelhoog vuur
- Bak de zalmfilet voor ongeveer 2 minuten, voeg na twee minuten geleidelijk de spinazie toe. Bak in totaal 8 minuten.
- Voeg het mengsel van stap 4 toe aan de zalm en laat ongeveer 10 minuutjes sudderen op laag vuur tot een dikker mengsel ontstaat. Voeg extra maizena of meel toe wanneer je de saus graag dikker wilt hebben
- Voeg als laatste de peterselie toe en laat nog 1 minuutje mee sudderen
Nu is de saus klaar! Nog een tip is om de saus te serveren bij rijst. De combinatie van zalm met spinazie en sinaasappel past hier ook heel erg goed bij. Smakelijk!