Bedenken wat we dit jaar weer eens gaan maken voor het kerstdiner is altijd lastig. Je hebt zelf geen zin om uren in de keuken te staan, maar je wilt natuurlijk wel een feestmaal neerzetten. Dan is deze tarte tatin met sjalotjes, kastanjes en rode biet ideaal! Makkelijk gemaakt en ideaal voor grote gezelschappen.
Bereidingswijze Tarte tatin met sjalotjes, kastanjes en rode biet:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe ondertussen de gehalveerde sjalotten in de oven samen met wat olijfolie, peper en zout en rooster voor zo’n 15 minuten.
- Schep de sjalotten nu om en voeg ook de kastanjes en de bieten toe en rooster nu nog 5 minuten.
- Verhit vervolgens de kokosbloesemsuiker, balsamicoazijn en water in een pan. Roer een beetje tot er karamel ontstaan.
- Schenk de karamel in een quichevorm.
- Doe nu het mengsel van sjalotten, kastanjes en bieten in de quichevorm.
- Verwijder de blaadjes van de tijm en strooi deze er overheen.
- Pak nu het bladerdeeg en rol dit uit over het groentemengsel. Zorg ervoor dat de hele quichevorm bedekt is.
- Maak een kruisje in het midden en bak de tarte tatin nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart nu 15 minuten afkoelen en garneer de taart met een takje tijm om in de kerstsfeer te komen.