Wie zegt dat een tarte tatin met appels hoort? Een hartige tarte tatin is ook hartstikke lekker. En met maar vijf ingrediënten is deze plantaardige tomaten tarte tatin zo gemaakt.


Bereidingswijze tomaten tarte tatin

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg hier de Honingtomaten en balsamicoazijn aan toe. Rits de tijm en voeg dit toe aan de pan. Laat dit geheel nu 5 minuten pruttelen op laag vuur tot de balsamicoazijn stroperig is.
  3. Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op een snijplank. Leg ze zo neer dat ze een klein beetje overlappen. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol er met een deegroller een paar keer overheen zodat de losse vellen een geheel vormen.
  4. Schep het tomatenmengsel in een springvorm en dek de tomaten hierna af met bladerdeeg. Bak nu voor 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Haal de tarte tatin uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  5. Plaats een bord op de bovenzijde van de springvorm en draai de taart om zodat het bladerdeeg niet meer de bovenkant maar de onderkant is.
  6. Snijd de tomaten tarte tatin in vier stukken serveer direct.

Lees ook

Recept: tomaten tarte tatin

Recept: tomaten-bulgursalade met gemarineerde groenten

Recept: tomaten tarte tatin

Recept: tomaten tarte tatin