Nu de kerst eraan komt is het een zoektocht naar originele ideeën voor het kerstdiner. Als jij je gasten dit jaar wilt verassen met een speciaal hoofdgerecht, zoek dan niet verder. Deze plantaardige rollade met eekhoorntjesbrood en zongedroogde tomatenvulling is een rollade zoals je hem nog nooit gegeten hebt. Lees hier hoe je de kerstige rollade maakt. 


Een rollade is perfect voor kerst, en met deze veganistische rollade maak je iedereen aan tafel blij. Daarbij maak je het kerstdiner met eekhoorntjesbrood extra speciaal, want de smaak van deze paddenstoel is uniek en heerlijk zacht. En ook voor alle vegans is er nu eindelijk ook een kans om mee te eten met de oh-zo-kerstige rollade!

Bereidingswijze plantaardige rollade met eekhoorntjesbrood en zongedroogde tomatenvulling

1. Pak een grote kom. Doe hierin alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar en mix deze. Dit kan met een keukenmachine, maar als je deze niet hebt kan je het ook met een mixer mengen. Zorg ervoor dat je een glad deeg hebt, en zet deze vervolgens even in de koelkast.

2. Verwarm de oven op 180 graden.

3. Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak vervolgens ook het eekhoorntjesbrood en de paddestoelen in stukjes. Pak voor de vulling een bakpan. Doe hier een scheut olijfolie en verhit deze op middelhoog vuur.

4. Fruit eerst de uien en knoflook totdat deze glazig zijn. Vervolgens doe je hier het eekhoorntjesbrood bij. Bak deze zo’n 3 minuten.

5. Als de oven is voorverwarmd, kan je bakpapier in een bakblik doen en deze invetten met wat olijfolie. Doe tot aan net onder de rand het tofudeeg en verspreid dit goed over het bakblik. Maak in het midden een openstaand randje.

6. Leg in het midden de vulling van eekhoorntjesbrood. Voeg hier ook de zongedroogde tomaten aan toe.

7. Voeg de rest van het deeg toe aan de rollade, zodat dit over de vulling heen gaat. De zijkanten moeten helemaal gesloten zijn. Vervolgens kan je een beetje sojasaus over de rollade heenstrijken met een kwastje.

8. Wikkel aluminium folie over de bovenkant van de rollade. Doe de rollade in de oven voor zo’n 50 minuten.

9. Na 50 minuten haal je de rollade uit de oven, verwijder je de folie en laat je het nog 5 minuten in de oven staan voordat je het eruit haalt.

10. Als je rollade afgekoeld is, kan je hem serveren met wat verse tijm voor de opmaak en wat extra smaak.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: plantaardige rollade met eekhoorntjesbrood en zongedroogde tomatenvulling

Kruidige vegan groentesoep van zoete aardappel en linzen

Recept: plantaardige rollade met eekhoorntjesbrood en zongedroogde tomatenvulling

Vegan stroganoff met champignons, perfect voor in de winter!

Recept: plantaardige rollade met eekhoorntjesbrood en zongedroogde tomatenvulling

Chili con carne, de heerlijke vegan versie!