Stoofpeertjes zijn altijd goed. Ze zijn feestelijk, lekker en je kan ze gebruiken als bijgerecht of als dessert. Dit heerlijke recept van stoofpeertjes met Licor 43 is ideaal voor een heerlijke afsluiting van het kerstdiner. Geserveerd met een bolletje kaneelijs geniet je van een heerlijke warm-koud combinatie. Smullen maar!


Bereidingswijze stoofpeertjes met Licor 43

  1. Schil de peren en leg deze even apart.
  2. Doe vervolgens de Licor 43 samen met de port, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel in een pan.
  3. De geschilde peren doe nu je in de pan en laat je een uurtje sudderen.
  4. Haal dan de peren uit de pan en voeg de stroop toe aan het mengsel zodat er een stroperige saus ontstaat.
  5. Serveer de peertjes een bolletje kaneelijs en giet de saus over de peertjes. Een echt feestmaal!

Lees ook

Recept: stoofpeertjes met Licor 43, een lekker kerst dessert!

Dit recept voor Red Velvet cheesecake is hemels lekker

Recept: stoofpeertjes met Licor 43, een lekker kerst dessert!

Recept: heerlijke vegan carrot cake met cashewnoten-frosting

Recept: stoofpeertjes met Licor 43, een lekker kerst dessert!

Recept: overheerlijke vegan chocolademoussetaart