Heb je genoeg van al die salades en zoek je een goede vervanger voor de boterham? Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Wij hebben voor jou deze heerlijke lijnzaad amandel crackers, zonder toegevoegde suikers! Super healthy en helemaal vegan! Deze crackers zijn makkelijk te maken en als je ze in grote hoeveelheden maakt, ook nog eens stukken goedkoper dan al die dure soorten uit de winkels. Oke, voor gezond eten moet je wel iets overhebben, maar waarom zou je veel geld uitgeven als je het net zo goed thuis kan maken?
Bereiding van de crackers
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Knip twee stukken bakpapier ter grootte van je ovenrooster.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Voeg dan de natte ingrediënten toe en meng deze met een vork tot al het droge materiaal is opgenomen.
- Laat het deeg een paar minuutjes staan om op te stijven
- Leg het deeg op een van de vellen bakpapier en druk dit een beetje plat
- Dek dit af met het andere stuk bakpapier
- Rol het deeg met een deegroller tot een grote rechthoekige plak
- Zorg dat deze plak ongeveer 2-3 millimeter dik is. Maak de randjes niet te dun!
- Snijd de plak met een mes of pizzasnijder in kleine crackertjes
- Haal de losgesneden crackers voorzichtig los en verdeel de over de bakplaat
- Prik met een prikker wat gaatjes in het deeg en stop ze daarna in de oven
- Bak ze 20 minuten tot ze stevig zijn
- Zet de oven uit na 20 minuten.
Tip: Laat de crackers nog een uur in een dichte oven zitten, de oven moet wel al uitstaan. Hierdoor drogen ze nog meer uit, en dat betekend knapperige crackers!
Eet smakelijk!
Lees ook:
Simpele vegan roomkaas en glutenvrije crackers
Lekker & snel: pindakaas noodles (vegan)
Glutenvrij: Vegan bananenbrood met kokosrasp, noten en blauwe bessen
Gezonde bananen pannenkoekjes met maar 3 ingrediënten! (lactose vrij)