Deze pizza gaat waarschijnlijk de lekkerste en meest gezonde vegetarische pizza zijn die je in tijden hebt gegeten. Waarom? Omdat de bodem gemaakt is van broccoli. Eerder schreven wij al over deze bodem, maar nu komen we met een overheerlijke topping welke de pizzabodem helemaal af maakt. De topping bestaat uit zoete aardappel, kikkererwten, spinazie, champignons en kappertjes. Start met de bereiding van de topping, omdat de zoete aardappel meer tijd nodig heeft om te garen.

Bereiding van de topping

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Vet een ovenschaal in met kokosolie. Snijd de zoete aardappels in tweeën en plaats deze in een ovenschaal. Bestrooi naar wens met wat peper, zout en tijm. Prik na 20 minuten met een vork in de aardappels, om te checken of ze al zacht zijn. Zo niet, laat nog even staan en check het na tien minuten nog een keer.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een kom en prak deze met een vork tot een glad mengsel. Knijp de citroen uit boven het mengsel en voeg een snufje zout toe. Zet het kommetje aan de kant
  4. Pak een grote pan en doe hierin een eetlepel kokosolie. Bak de spinazie kort door om de tien seconde een hand toe te voegen en de spinazie door elkaar te gooien. Zet aan de kant
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en lepel de aardappel uit. Doe de aardappel in een kommetje en roer met een lepel tot een ruw mengsel
  6. Snijd de champignons in dunne plakjes en leg ook deze even aan de kant

Bereiding van de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Doe de broccoli in een keukenmachine en maal het tot het dezelfde structuur als rijst heeft
  3. Plaats dan de broccoli in een grote kom en dek deze af
  4. Plaats de bak voor ongeveer 2 minuten in de magnetron, zodat het gestoomd is
  5. Laat het redelijk afkoelen en giet de broccoli af totdat je een droge bol broccoli overhoudt
  6. Meng de eieren, Parmezaanse kaas, 1/4 kopje Mozzarella kaas en kruiden door elkaar met de broccoli
  7. Verdeel het mengsel over de bakplaat en maak er een mooie pizza bodem van
  8. Bak voor ongeveer 8 minuten en haal dan de bakplaat uit de oven

Het beleggen van de pizza

  1. Schep ongeveer 4 grote eetlepels van het zoete aardappelmengsel op de bodem
  2. Verdeel de spinazie en champignons naar wens over de zoete aardappel
  3. Strooi als laatste de kappertjes eroverheen
  4. Plaats de pizza nog ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven, in principe is alles gaar, op de champignon na
  5. Haal de pizza uit de oven wanneer de champignons goud-bruin kleuren
  6. Pak het kikkererwten mengsel en verdeel vier eetlepels over de pizza
  7. Bestrooi naar wens nog met extra tijm of bijvoorbeeld chili-vlokken

Tip: Pas op met het oppakken van de bodems. De broccoli bodem wordt niet zo hard als een normale pizzabodem!

Plaats de vegetarische pizza op een groot bord of een houten plank en geniet!! Cheatday? Ga dan voor deze pizza uit de pan van Foodini.nl!

Zie ook

Vegetarische pizza: met een verassende smaakcombinatie!

Spinazie-zalmsaus, lekker voor over elke pasta!

Vegetarische pizza: met een verassende smaakcombinatie!

Amsterdam komt met allereerste Vegan Food Festival