Vaak maken mensen nasi met behulp van pakjes en zakjes, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodigen. Nasi is namelijk heel makkelijk zelf goed op smaak te brengen. Ook hoef je voor een lekkere nasi geen vlees te gebruiken. Deze veganistische nasi is hartstikke lekker, onwijs smaakvol en zit bomvol groenten. Het is een prima maaltijd voor doordeweeks, want je hebt het binnen 45 minuten op tafel staan.

Bereiding:

  1. Maak een marinade van de ketjap, kurkuma, komijnpoeder, peper en zout.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes (ongeveer zo groot als een dobbelsteen), roer dit door de marinade en zet dit even aan de kant.
  3. Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  4. Snijd de courgette en champignons is blokjes/plakjes.
  5. Verhit de olie in een (wok)pan en bak de groente beetgaar.
  6. Voeg de tofu bij de groente, roer alles goed om en zorg dat de tofu goed gebakken wordt.
  7. Voeg eventueel nog wat extra ketjap, kurkuma, komijnpoeder, peper en zout toe om het groente/tofumengsel nog meer op smaak te brengen.
  8. Giet de rijst af en voeg dit toe aan de groente/tofu of serveer het apart.
  9. Maak het extra lekker met een beetje chilisaus.

Geniet ervan!

Liefs, Iris

(Volg Iris ook op Instagram!)