Ben jij ook zo’n ontzettende fan van de mediterraanse keuken? Het enige nadeel is dat Franse, Italiaanse of Spaanse gerechten (in ieder geval onze favorieten!) soms ontzettend vet kunnen zijn. Maar gelukkig bestaan daar ook alternatieven voor. Want een lasagne is niet alleen maar lekker als je er 3 verschillende soorten kaas en bechamelsaus bij doet. Nee, ook de vetarme variant is ontzettend lekker, zolang je het maar goed genoeg kruid! Daarom delen we vandaag dit heerlijke vetarme recept, dat perfect in je dieet past. En eerlijk, hij is om te smullen.
Bereiding lasagne
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de ui in blokjes.
- Pak een hapjes pan en warm hier een eetlepel extra vierge olijfolie.
- Bak de ui tot deze glazig wordt en voeg vervolgens de spinazie, oregano, basilicum en knoflook hierbij.
- Voeg hier vervolgens de tomatensaus en wat peper en zout bij en laat laat 20 minuten sudderen.
- Mix ondertussen in een kom de hüttenkäse, parmezaanse kaas, peterselie, zout, peper.
- Na 20 minuten sudderen van de saus, pak je een ovenschaal en “bekleed” je de bodem met een klein laagje pastasaus.
- Leg vervolgens 4 ongekookte lasagne vellen bovenop de saus en ook deze “bekleed” je weer met een laagje pastasaus.
- Herhaal die nog 1 keer en top de bovenste laag saus af met heet Hüttenkäse mengsel.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 50 a 55 minuten in de oven.
- Verwijder vervolgens de folie en zet nog 15 min in de oven.
- Laat even afkoelen voordat je gaat eten.
Eet smakelijk!