We weten het, Halloween is weer voorbij. We kunnen de versierde pompoenen weer opbergen. Maar dit betekent niet dat we alle pompoenen weg hoeven te doen. Er zijn namelijk nog genoeg lekkere gerechten met pompoen die je kunt maken. Veel gerechten zijn een stuk lekkerder met pompoen. Spaghetti is precies zo’n gerecht. Niet alleen is pompoen mega lekker bij de spaghetti, ook spinazie en walnoten passen ontzettend goed bij dit gerecht. De pompoen, spinazie en walnoten spaghetti is ontzettend lekker voor deze laatste paar maanden van het jaar.
Bereiding walnoten spaghetti
- Smeer wat olie op de pompoenstukken en strooi er daarna wat zout over. Bak de stukken in een verhitte oven van 225ºC. Doe dit voor ongeveer 40-50 minuten tot de pompoenstukken zachter zijn geworden en licht gekarameliseerd zijn
- Verwarm de twee eetlepels olijfolie in een pan. Kook de knoflook zachtjes op een milde temperatuur, blijf dit wel doorroeren zodat het niet aanbrand. Voeg de chilivlokken toe en laat dit nog 2 minuten doorkoken
- Kook de spaghetti een minuut korter dan normaal
- Stamp de pompoen met een vork of stamper. Je kunt het ook in een blender mixen, maar zorg ervoor dat je dit niet te lang doet. Doe de gestampte en hele pompoen in de pan met chili en knoflook
- Voeg de afgegoten pasta en gewassen spinazie in de pan. Neem dit goed op in de pompoen. Proef en doe er nog wat peper en citroensap bij. Je kunt er ook nog wat zout en chili aan toevoegen
- Serveer dit meteen met de gesneden walnoten en citroensap erbovenop
Eet smakelijk!