Lunch of diner inspiratie nodig? Weinig tijd maar wil je toch iets smakelijks eten? Dan ben je hier aan het goede adres. Gerechten met trotilla’s of wraps zijn namelijk voedzaam, lekker en makkeliik te maken. Deze geitenkaas quesadilla’s met parmaham en vijgen zijn bijvoorbeeld in een handomdraai gemaakt. Het kost je geen uren in de keuken om deze lekkere maaltijd op tafel te zetten. (Vegetarisch eten? Laat de parmaham dan achterwegen)
Bereiding geitenkaas quesadilla’s
- Verwarm de tortilla’s in een koekenpan van te voren óf doe het achteraf. Aan jou de keuze.
- Snijd de vijgen in plakjes.
- Zet een vork in de verse geitenkaas en wring heen er weer, herhaal dit een aantal keren tot er kaas kruimels ontstaan.
- Pak een wrap en beleg deze met een handje rucola.
- Leg bovenop de rucola een plakje parmaham.
- Strooi de geitenkaas oven de parmaham en doe er eventueel een klein beetje honing overheen.
- Top de geitenkaas als laatste met wat plakjes vijgen.
- Vouw de tortilla dubbel.
- Druk hem zachtjes aan.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaas quesadilla’s (beide kanten) tot hij lekker knapperig is.
Tip: Koolhydraatarme quesedilla’s eten? Probeer dan deze koolhydraatarme tortilla’s eens te maken!
Meer lunch recepten ?
Gezonde clubsandwich met kip en avocado
Gegrilde panini met parmaham en mozzarella
Quesadilla’s met hummus, avocado en feta