Halloumi is een heerlijke kaassoort die soms wel eens vergeten wordt. Zonde, want de zachte kaas is heerlijk in verschillende gerechten. Ook voor bij de lunch is de kaas perfect: zo is het de ideale aanvulling voor een wrap, salade of een sandwich. Met dit recept laten wij jou zien hoe je een heerlijk broodje halloumi kunt maken met avocado en yoghurtspread. Lekker én gezond!


Halloumi is een Cypriotische kaas en is gemaakt van geitenmelk, vaak gemengd met schapen- of koeienmelk. De kaas is elastisch van structuur en heeft een kenmerkende zoute smaak. Ideaal dus als je een keer wat anders wilt dan een standaard jong belegen stuk kaas in je broodje gezond.

Bereidingswijze broodje halloumi met avocado en tomaat

  1. Snijd de bolletjes brood alvast open.
  2. Maak dan de yoghurtspread: pak een kom en doe hier alle ingrediënten voor de yoghurtspread in. Zorg dat je een glad mengsel hebt en smeer dit op de binnenkanten van de broodjes.
  3. Snijd de tomaat en de avocado in plakjes.
  4. Zet een bakpan op het vuur zonder deze in te vetten. Snijd ondertussen de halloumi in dunne plakjes. Als de pan warm is, kan je de plakjes halloumi in de pan leggen. Bak voor een paar minuten totdat de buitenkant voor gedeelten goudgeel gebakken is.
  5. Doe de halloumi op het broodje en leg hier vervolgens de plakjes tomaat en komkommer op.
  6. Garneer met een handje waterkers en een handje rucola en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Eetsmakelijk!

Lees ook:

Lekkere lunch: broodje halloumi met avocado en yoghurtspread

Een lekkere lunch: Italiaanse bol met kip

Lekkere lunch: broodje halloumi met avocado en yoghurtspread

Koolhydraatarme lunch: Griekse halloumi salade

Lekkere lunch: broodje halloumi met avocado en yoghurtspread

Een lekkere en makkelijke groentetosti als lunch