Dat is eens wat anders, een wrap met zalm en rode kool. Heerlijk voor het diner, maar zeker ook voor de lunch! Een wrap kun je eigenlijk met van alles vullen, wil je liever een vegetarische wrap eten? Probeer dan eens deze sla wraps met vega balletjes en satésaus. Deze wrap is heerlijk fris door de limoen, room en koriander, door de zalm wordt hij heerlijk vullend en is het goed voor een gehele maaltijd!
Bereiding wrap met zalm en rode kool
- Snijd de rode kool door de helft en dan in reepjes. Verwijder naar wens eerst de uiteinden
- Breng een pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Wanneer het water kookt, kun je de rode kool reepjes toevoegen
- Kook de rode kool voor 5 minuten wanneer hem lekker knapperig wilt laten. 10 minuten wanneer hem ietwat doorgekookt wil hebben
- Pak intussen een koekenpan en doe hierin de kokosolie. Verhit de pan en doe de zalmstukken erin wanneer de pan goed warm is
- Bak de zalmstukken eerst 5 minuten aan de ene kant, draai hem dan om en bak nog 7 minuten
- Snijd de limoen in 8 partjes, de avocado in reepjes en snijd de koriander klein. Leg alles even aan de kant op een snijplank of in kommetjes
- Giet de rode kool af en zet ook deze even weg
- Wanneer de zalm klaar is pak je twee vormen en trek je de zalm uit elkaar. Je kunt hem zo klein maken als je zelf wilt
- Pak de wraps en leg ze op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je ze één voor één kunt beleggen
- Beleg de wraps eerst met wat rode kool, plaats hierboven op de zalm en de avocado
- Gebruik een klein lepeltje om ongeveer 3 kleine mopjes zure room over de ingrediënten te verspreiden
- Strooi wat paprikapoeder en koriander over het geheel
- Leg op het laatste bij elke wrap een partje limoen
- Wanneer je nog rode kool over hebt, kun je dit nog op tafel zit in een mooi kommetje
Tip: Zorg dat de zalm goed doorbakken is, zodat je hem goed uit elkaar kunt trekken. Je kunt het ook wel ‘Pulled Zalm’ noemen!