Een snelle reep voor onderweg of gewoon voor tussendoor. Last van keuzestress als je in de supermarkt voor het schap van de muesli of andere repen staat? Nu is dat verleden tijd met deze yoghurt reep met fruit en noten. Veel gezonder en heel gemakkelijk zelf te maken.

Benodigdheden

  1. Keukenmachine
  2. Diepvriesbakje met deksel (15×15 cm)
  3. Bakpapier
  4. Kom

Bereiding yoghurt bars met fruit en noten

  1. Doe de elitehaver in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Bedek de bodem van het bakje met bakpapier en verdeel de gemalen haver erover en druk stevig aan.
  3. Giet 120 gram van de yoghurt in een kom en roer de honing erdoor.
  4. Doe het bevroren fruit in de keukenmachine en maal tot kleine stukjes. Meng vervolgens het fruit door de overgebleven 50 gram yoghurt.
  5. Roer de witte en paarse yoghurt een klein beetje door elkaar, maar roer niet helemaal door want de kleuren moeten zichtbaar blijven.
  6. Verdeel dit mengsel over de notenbodem en sluit het diepvriesbakje af met de deksel en laat drie uur hard worden in de vriezer.
  7. Haal de bevroren yoghurt, met behulp van het bakpapier, uit het bakje en laat even 10 minuten staan.
  8. Snijd de yoghurtrepen met fruit en noten in 12 stukjes.

Eet smakelijk!

TIP: Om de repen goed te bewaren kan je ze weer terug in de vriezer stoppen. Altijd op voorraad voor een gezond tussendoortje!

Lees ook

Yoghurt reep met fruit en noten: lekker als tussendoortje

Healthy snack: groentechips uit de oven

Yoghurt reep met fruit en noten: lekker als tussendoortje

12 gezonde snacks met minder dan 80 calorieën!