Smoothiebowls zijn perfect voor in de ochtend. Je gooit fruit in de blender en binnen no-time heb je een heerlijke kom met een smoothie er in. Snel en makkelijk dus. Ook fijn is dat je direct in de ochtend meerdere stukken fruit en andere gezonden ingrediënten binnenkrijgt. Lees hier wat de lekkerste gezonde smoothie bowls zijn om je dag mee te beginnen. 


De lekkerste gezonde smoothie bowls voor ontbijt

1. Prachtige groene regenboog smoothie

Deze mooie smoothie bowl krijgt zijn diepblauwe kleur door spirulina. Wist je dat dit een zee alg is die ontzettend veel proteïne en vitamines bevat én je smoothie bowl een prachtige kleur geeft. Hiermee geef je je ochtend een echte kick-start.

Recept groene regenboog smoothie

Lekkerste gezonde smoothie bowls

2. Heerlijke smoothie bowl met frambozen

Met deze mooie  smoothie bowl heb jij al een variatie aan fruit in je ontbijt nog voor de dag op z’n helft is. Zo is de smoothie bowl gevuld met frambozen, banaan en aardbeien. Daarbij zorgt het chia- en lijnzaad voor extra veel vitamine en proteïne. Een echte vitaminebom dus!

Recept smoothie bowl met frambozen

Lekkerste gezonde smoothie bowls

3. Groene smoothie bowl met maar vier ingrediënten

Een echte detox nodig na een heftig avondje? Dan is deze groene smoothie bowl wat voor jou. Met komkommer, groene appel en avocado en water is het een echt detox ontbijtje. Daarbij is het met vier hoofdingrediënten ook nog eens supersnel gemaakt. Ideaal dus als je snel de deur uit moet.

Recept groene smoothie bowl met maar vier ingrediënten

Lekkerste gezonde smoothie bowls

4. Healthy banana chocolate smoothie bowl 

Chocolade in je ontbijt ongezond? Echt niet! Deze jummy smoothie bowl met banaan en chocolade bevat van alles: van een avocado tot aan pistachenoten. Veelzijdig en toch heerlijk zoet.

Recept healthy banana chocolate smoothie bowl

5. Mango smoothie bowl met crunchy havermout

Begin de eerste maaltijd van de dag goed met deze mango bowl. De mango zorgt voor een heerlijk romige en zoete basis, en havermout geeft de smoothie bowl een heerlijke bite. Voeg er nog wat banaan, kokosvlokken, noten en zaadjes aan toe en je hebt alles wat je nodig hebt voor dit vullende ontbijtje.

Recept mango smoothie bowl met crunchy havermout

Lekkerste gezonde smoothie bowls

Zie ook

5 x dit zijn de lekkerste gezonde smoothie bowls voor ontbijt

Onze 5 favoriete gezonde lunch bowls!

5 x dit zijn de lekkerste gezonde smoothie bowls voor ontbijt

Onze 5 favoriete buddha en poké bowls!

5 x dit zijn de lekkerste gezonde smoothie bowls voor ontbijt

De lekkerste ontbijtjes waarmee je het snelst afvalt