Nu het kerstmis is, gaan we ons allen massaal uitsloven in de keuken. Nou hebben we niet altijd evenveel zin om uren in de keuken te staan, maar willen we natuurlijk wel een feestmaal op tafel zetten. Deze zalm met soja en courgette-reepjes lijkt heel veel werk, maar bereid je al in 20 minuten! Ideaal dus om te serveren bij deze vier kazen pasta of met wat krieltjes!
Bereiding zalm met soja en courgette
- Snijd de courgette in de lengte door het midden. Verwijder de pitten met een kleine lepel en snijd de courgette in dunne reepjes
- Pers een teentje knoflook en snipper een ui. Zet een pan op het vuur en doe hier 1 el kokosolie in. Doe de knoflook en ui in de pan en bak voor 2 minuten op middelhoog vuur
- Voeg na 2 minuten de courgette-reepjes toe en bak deze nog 5 minuten mee. Zet ze hierna aan de kant
- Pak intussen een andere pan en doe hierin 2 eetlepels kokosolie, verwarm de pan. Leg de stukken zalm in de pan en bak 2 minuten. Draai hem dan om en besprenkel de stukken met de sojasaus. Strooi de sesamzaadjes na 2 minuten bakken over de zalmstukken heen.
- Verwarm de oven op 180 graden en pak een ovenschaal. Verdeel de courgette-reepjes in de ovenschaal en plaats de stukken zalm hier bovenop. Bestrooi het geheel met een snufje peper en zout
- Zorg dat de oven op temperatuur is en zet de ovenschaal voor 5 minuten in de oven voor een mals stukje zalm
- Snijd intussen de limoen in schijfjes en snijd de schijfjes door de helft, in de vorm van een halve maan
- Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de courgette-reepjes met de zalm over de borden!
Tip: Ook lekker om te serveren op een simpele salade!