Quiches zijn er in alle vormen en maten, maar deze zoete aardappel quiche overtreft alles. De combinatie van zoete aardappel, feta en spinazie  is een feestje voor je smaakpapillen. Benieuwd hoe jij deze quiche maakt? Lees dan snel verder.


Bereidingswijze zoete aardappel quiche

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en de ui. Vervolgens snijd je deze in kleine stukjes.
  3. Pers het knoflookteentje en doe dit met een klein beetje olie in een pan. Hierna voeg je ook de zoete aardappels toe. Deze bak je zo’n 5 minuten mee.
  4. Voeg nu de spinazie toe en en bak tot de spinazie geslonken is.
  5. Snijd de feta in stukjes en doe deze in een kom. Voeg ook de twee eieren en de kookroom toe en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  6. Pak nu je quichevorm en gebruik wat olie om hem in te vetten. Hierna bekleed je de quichevorm met het deeg en bestrooi met het paneermeel.
  7. Doe nu het mengsel van spinazie en zoete aardappel in de vorm gevolgd door het fetamengsel.
  8. Bestrooi als laatste de zoete aardappel quiche met geraspte kaas en zet nu voor 30 minuten in de oven.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: zoete aardappel quiche met feta en spinazie

Recept: feestelijke quiche met spinazie en mozzarella

Recept: zoete aardappel quiche met feta en spinazie

Vegetarische groente quiche (mini's)

Recept: zoete aardappel quiche met feta en spinazie

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta