Crossfitten is een hele effectieve manier om fit te blijven. Crossfit draait om 3 dingen: variatie in oefeningen, hoge intensiteit en functioneel bewegen. Met dit laatste wordt bedoeld dat de bewegingen die je bij crossfit maakt alledaagse bewegingen zijn zoals optillen, bukken en duwen. Van nature zijn mensen gemaakt om deze bewegingen te maken en je kunt het op je eigen tempo doen. Deze vorm van sporten is daarom voor alle niveau en leeftijden geschikt! We hebben deze crossfit workout voor thuis zonder attributen zowel voor beginners als voor gevorderden uitgevoerd.

Bij Crossfit wordt er vaak gewerkt met een ‘WOD’. Dit staat voor Workout of the Day en is iedere dag een geheel andere workout. Hier komt het gevarieerde karakter van crossfit ook weer in terug.

Deze WOD is speciaal gemaakt als crossfit workout voor thuis. Je hebt hier dus niks voor nodig qua attributen maar een handoekje en een flesje water zijn misschien wel handig.

Bij deze WOD is het de bedoeling dat je iedere oefening 10 keer uitvoert. Het zijn 4 verschillende oefeningen dus na 4 oefeningen 10 keer gedaan te hebben heb je 1 ronde achter de rug.

Beginner: 5 rondes

Gevorderde: 10 rondes

1. 10 Burpees

via GIPHY

2. 10 sit ups

via GIPHY

3. 10 sumo air squats

via GIPHY

4. 10 push ups

via GIPHY

Of je nu de beginners of de gevorderde variant hebt gedaan, je zult hijgen en zweten. Maar dat is juist goed! Je hebt er weer een workout op zitten en hebt je lichaam aan het werk gezet. Interesse in andere crossfit oefeningen? Check dan deze 3 populairste crossfit oefeningen van het moment. Of check hier op welke 6 manieren je thuis nog meer fit kunt blijven.