Doe deze simpele oefeningen en je hebt binnen no-time slanke armen. Geen tijd om naar de sportschool te gaan? No worries, deze oefeningen zijn prima thuis uit te voeren. Een paar lichte handgewichten en je bent er helemaal klaar voor. Lees hier welke 5 oefeningen voor slanke armen zorgen.


1. Dumbell curls

Verdwijn, kipfiletjes. Deze oefening is ideaal voor het wegwerken van vet bij je bovenarmen. Ook maakt het je armen strakker door je biceps te trainen. Pak je gewichten erbij en houd je armen voor je naar beneden. Breng vervolgens je onderarmen omhoog, richting je borst. Laat je armen weer zakken en herhaal dit 3 x 15 keer.

2. Plyometrische push-up

Dit is de push-up die we allemaal kennen, maar dan net met een tandje bij. Je maakt namelijk als het ware een sprongetje met je armen, door jezelf omhoog te duwen. Ga in een push-up positie staan, met je armspieren gestrekt. Laat jezelf naar beneden zakken, en zet extra kracht wanneer je omhoog komt, zodat je je bovenlichaam van de grond duwt. Herhaal deze beweging 3 x 10 keer. Dit geeft net een extra push en zorgt voor een echte burn in de armen.

3. Dumbell shoulder press

Verdwijn, kipfiletjes. Deze oefening is ideaal voor het wegwerken van vet bij je bovenarmen. Daarbij werkt het ook goed voor je schouders. Deze oefening is ideaal als je aan die kwabbetjes van de binnenkant van je armen wilt werken. Houd in elke hand een gewicht en en breng ze allebei tegelijk boven je hoofd, je armen gestrekt. Breng ze vervolgens weer naar beneden en herhaal dit wederom 15 keer in 3 sets.

4. Tricep dips

Gebruik hiervoor een stoel of een bed om op te leunen. Ga met je rug naar het object zitten op schouder breedte. Zak vervolgens naar beneden, totdat je armen gebogen zijn en je billen boven de grond hangen. Strek jezelf dan weer omhoog en herhaal dit weer 15 keer in 3 sets. Eigenlijk een omgekeerde push-up!

5. Lateral raises

Met deze laatste oefening werk je aan je hele arm. Pak in elke hand een gewicht en breng ze zijwaarts omhoog, totdat ze gestrekt zijn. Het lijkt misschien makkelijk, maar reken er maar op dat je spieren flink zullen branden als je klaar bent. Ook deze kan je weer in 15 reps doen keer 3.

Zie ook

Afvallen bij je armen: de beste oefeningen

5x simpele oefeningen voor het trainen van je triceps

Afvallen bij je armen: de beste oefeningen

2 oefeningen die helpen bij nekpijn en een stijve nek door stress!

Afvallen bij je armen: de beste oefeningen

5x simpele oefeningen voor het trainen van je biceps