Met verschillende sporten train je natuurlijk ook verschillende lichaamsdelen. Misschien wil je wel heel graag je armen trainen, dan is het logisch dat je naar een sport gaat zoeken die zich niet focust op je benen. Je kan natuurlijk ook de sportschool induiken en met gewichten aan de haal gaan. Of je doet oefeningen waar mee je een bepaald lichaamsdeel traint. Maar hoe leuk is het om eens aan een andere sport te doen en zo je lichaam te trainen! Lees snel verder om er achter te komen met welke sport je het beste je lichaam in vorm brengt.

1. Tennis voor je armen en schouders

tennis

Een bal over het net slaan traint je armen. Je forehand slag is vooral voor je borst en je backhand voor je schouders. Daarnaast ren je bij tennis veel op en neer. Je verbrandt daardoor dus ook veel calorie├źn en vet. Minder vet zorgt er uiteraard voor dat je spieren sneller opvallen. Precies wat je nodig hebt dus!

2. Pilates en yoga voor een sterke core

Je core betekent letterlijk de kern van je lichaam. Bij ons beter bekend als de romp. Hieronder vallen onder andere je buik-, bil- en rugspieren. Yoga en pilates zijn sporten die zich hier voor een groot deel op focussen. Ook is je core essentieel voor je balans, waarbij yoga nogal de nadruk op ligt!

Ook lezen: Versterk je core met deze yoga flow

3. Hardlopen voor je hele lichaam

Vooral je kuiten en dijen worden getraind wanneer je aan hardlopen doet. Je verbrandt veel calorie├źn en uiteindelijk dus ook vet. Wel kan hardlopen belastend zijn voor je gewrichten. Vooral als je wat zwaarder bent is het ook zwaarder voor je botten en gewrichten om je in beweging te houden. Ook vangen je gewrichten iedere keer een zwaardere klap op. Daarom is het, vooral als je overwicht hebt, verstandig om rustig aan te beginnen.

4. Wandelen voor je gewrichten

Wandelen is de zachtere, vriendelijkere variant van hardlopen. Het brengt veel van de zelfde voordelen met zich mee, waaronder het opbouwen van spieren en sterke botten. Tegelijkertijd is het minder belastend voor je gewrichten.

Ook lezen: 4 redenen waarom wandelen goed voor je is

5. Dansen voor je heupen, core en benen

Eigenlijk pak je met dansen elke spiergroep uit je lichaam aan, maar het is extra effectief voor je heupen, benen en je core. Ook verhoogt het je flexibiliteit en je postuur. Daarnaast is dansen een van de leukste bezigheden als je het ons vraagt!