Soms is het lastig om met je kinderen in huis tijd voor jezelf te vinden om een workout te doen. Maar daar is een oplossing voor! Wat nou als je je kinderen mee laat doen? Zo houd je niet alleen jouw conditie maar ook die van je kinderen bij. Grote bonus: na de workout zullen ze lekker moe zijn en heb je misschien wat meer rust in huis! Niet iedere workout is geschikt voor kinderen daarom zetten wij 4 voorbeelden van een kindvriendelijke workout voor jullie op een rij .

 

1. Familie workout

Deze workout kun je met de hele familie doen. Het is een krachttraining voor de ouders en vooral heel leuk voor de kinderen. Zo geef je je kinderen geen buitengesloten gevoel als jij even gaat sporten en doe je je voordeel met het gewicht dat je voorhanden hebt om zelf mee te trainen. Plezier gegarandeerd!

2. Disney workout

Oke, misschien kun je ‘let it gooo’ en ‘under the seaaa’ allang niet meer horen. Dan zul je een van de andere opties moeten proberen want deze workout wordt helemaal op disneymuziek gedaan. Dit maakt hem natuurlijk wel extra leuk voor de kids en hij is op hoog tempo wat het een goede cardio workout maakt.

3. HIIT Tabata training geschikt voor ouders en kinderen

We legden je eerder al uit waarom een Tabata training de ideale workout voor je conditie en kracht tegelijk is. Deze moeder doet samen met haar twee kinderen ook een Tabata training en heeft hem zo aangepast dat het een kindvriendelijke workout is! Sport met ze mee en wordt een superfit gezin.

4. Yoga acrobatiek met de kinderen

Heb jij echte klimgeiten die altijd in alle klimbomen en speeltoestellen klimmen? Dan is dit een workout die past bij jouw gezin. Bij deze workout train je door middel van yoga acrobatieke oefeningen, maar laat je niet van de wijs brengen door het woord yoga: dit is een flinke krachttraining voor jong en oud(er).

Na het sporten is het tijd voor een goede maaltijd. Vind hier inspiratie voor simpele gerechten die je samen met je kinderen klaar kunt maken. Laten je kinderen alles op hun bord liggen dat groen is? Lees hier hoe je je kinderen kunt betrekken bij jou gezonde eetwijze.