Het is alweer 2020 en we worden platgegooid met mensen die hun goede voornemens ‘eindelijk’ gaan waarmaken. Bij iedereen verschilt het: de één wil minder geld uit gaan geven, de ander wil stoppen met roken, de ander wil meer bewegen en afvallen of misschien wel veganist worden. Voor de ik-wil-sporten-fanatiekelingen is het tijd om de sportleggings en bidons uit de kast te trekken, want de sportschool wacht op jou!


In werkelijkheid is 1,  2 of misschien wel 3 keer per week naar de sportschool gaan niet altijd een pretje, en soms kan het lastig zijn om te gaan na bijvoorbeeld een lange dag werken. Het zal ook vast wel eens voorkomen dat je er totaal geen zin in hebt en besluit om niet te gaan. Dit is natuurlijk niet erg, maar je kunt het sporten wel leuker maken waardoor je er naar uit gaat kijken en je je goede voornemens beter vol kunt houden. Freshhh geeft je een aantal handige tips om het sporten leuker te maken!

Blijf variëren

Elke keer maar dezelfde oefeningen doen wordt op een gegeven moment een beetje saai, dat is een feit. Switch daarom zo nu en dan van oefening zodat er wat variatie en speling in blijft. Dit hoeft helemaal geen grote verandering te zijn. Stel doelen voor jezelf op, zo blijf je gemotiveerd. Probeer bijvoorbeeld eens zwaardere gewichten (wel voorzichtig!) of probeer eens een thuisoefening in plaats van de sportschool. Of verdiep je eens in yoga, pilates of spinning. Misschien ligt daar stiekem wel een verborgen passie?

Muziek

Het opzetten van een sporty playlist kan jou motiveren om harder je best te doen, en dat maakt sporten automatisch ook leuker. Want laten we eerlijk zijn: niks is fijner dan sporten op je favoriete jams, toch? Door een leuk muziekje op te zetten maak je er onbewust ook een selfcare moment van, omdat je tijd neemt voor jezelf en je meer gefocust en actiever sport. Raak je afgeleid door muziek? Probeer dan eens een leuke sport podcast. Genoeg om uit te kiezen!

Dwing jezelf niet

Het wordt er niet bepaald leuker op als je jezelf moet dwingen om een aantal keer per week een bezoekje te brengen aan de sportschool. Sporten met flinke tegenzin is voor niemand leuk en je bent onbewust minder actief aan het sporten dan wanneer je er wel gemotiveerd naartoe gaat. Dwing jezelf daarom niet om naar de sportschool te gaan en ga alleen als je er zin in hebt. Is er een onderdeel in de gym die jij wél leuk vindt? Haal jezelf dan over om naar de gym te gaan en die oefening te doen. Wie weet plak je er nog een aantal oefeningen aan vast ook ;).

Sportmaatje

Uit een onderzoek is gebleken dat het hebben van een sportmaatje meer motiveert en het het sporten een stuk leuker maakt. Daarnaast is ook bewezen dat je door met een maatje te sporten je meer calorieën verbrandt én effectiever sport. Vraag dus eens een vriend, vriendin of familielid om eens naar de sportschool te gaan!

Stel doelen op en blijf positief

Naar de sportschool gaan zonder een doel heeft natuurlijk geen zin. Je moet eerst een doel voor jezelf op hebben gesteld voordat je aan de slag kan met actief sporten, zodat je ook de vooruitgang kan zien. Blijf wel realistisch met de doelen en uitdagingen, anders heeft het ook niet zoveel nut. Daarnaast is het belangrijk om positief te blijven, vooral wanneer je gaat sporten. Er is altijd een grote kans dat het eens tegenzit, en dan is het niet de bedoeling dat je het gelijkt afkapt. Geloof in jezelf: het af en toe bezoeken van de sportschool is al een hele prestatie!

Beloon jezelf

Wanneer je een doel heb opgesteld en deze hebt bereikt, is het ook belangrijk dat je jezelf beloond. Zo heb je iets om uit te kijken en ga je gemotiveerd naar de sportschool. Heb je 5 kilo eraf? Geef jezelf dan bijvoorbeeld dat mooie jurkje cadeau of trakteer jezelf op een avondje Netflix. Zo wordt het sporten leuker!

Maak er een spelletje van

Kan ik deze keer 20 keer opdrukken in plaats van 10Lukt het om een langere afstand te lopen dan vorige weekKan ik zwaardere gewichten gebruiken? Zoals we net al zeiden is het belangrijk om doelen voor jezelf op te stellen, maar er een spelletje van maken maakt je gemotiveerd en maakt het sporten een stuk leuker. Daag jezelf eens uit en probeer eens iets anders.

Zie ook

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

Love handles: de beste manier om ze kwijt te raken

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

Leg Day: 10x oefeningen voor het trainen van je dijen

Dit jaar meer sporten? Zo maak je het leuker!

5 x simpele oefeningen voor een slanke taille