Je kinderen leren koken, of leren hoe ze een gezonde levensstijl kunnen hanteren? Zo heel moeilijk hoeft het niet zijn, ze vinden het vaak juist ontzettend leuk om te helpen in de keuken! Daarom hebben wij een paar gerechtjes voor jullie op een rijtjes gezet, die je leuk met je (oppas)kinderen, neefjes, nichtjes of gewoon lekker zelf kunt maken!

Vijf simpele gerechten die je samen met je kinderen kan maken!

Bacon kip sla wraps

Heerlijke lunch om mee te nemen. Deze lekkere sla wraps kunnen ze ook helemaal zelf maken! Je hoeft alleen maar uit te leggen hoe ze alles in de sla bladeren moeten leggen en misschien even helpen bij het oprollen en een prikkertje erin steken. Eventueel kun je ze ook met echte tortilla-wraps maken.

Photo: Rachel – Clean Food Crush

Rode bieten burger  (vegan)

Wie vind het nou niet leuk om zelf burgers te maken? Wanneer je deze rode bieten burgers maakt kun je de kinderen meteen uitleggen dat het niet nodig is om elke dag vlees te eten en dat deze burgers naast super lekker ook super gezond zijn! En dat ze dus op deze manier wel vaker een burgertje mogen eten! Laat ze de burgers na het bakken ook zelf bouwen en ze hebben geheid een avondje plezier in de keuken.

Foto: iStock

Healthy chocolade taart

Ik geloof dat we hier niet veel aan toe hoeven te voegen. Zeg alleen maar het zinnetje: “chocolade taart bakken” en de kids zijn enthousiast.

Whole Chocolate Cake on a white plate, with knife and piece sliced
Foto: iStock

Pasta bolognese

Kinderen zijn dol op pasta! Vaak iets minder dol op groenten. Om ze toch voldoende groenten te laten eten is een gerecht als pasta bolognese super! Je kan namelijk zo veel groenten erin verwerken als je zelf wilt. Laat ze je helpen bij het snijden van de groenten en roeren in de pan en voor je het weet maken ze dit gerecht een paar jaartjes later voor jou als je langs komt in hun studenten flatje!

Foto: iStock

Bananen pannenkoeken, met maar 3 ingrediënten! (lactose en glutenvrij)

Op de zondagochtend, samen met je kinderen pannenkoeken bakken. Is er iets waar je nog meer gelukkig van wordt? jij moet wel even de pan gebruiken, maar met deze drie ingrediënten kunnen ze de pannenkoeken mix helemaal zelf maken.

Photo by: Zoomyummy.com