Steeds meer vrouwen blijven sporten tijdens hun zwangerschap. Raadpleeg altijd jouw arts of verloskundige wat in jouw persoonlijke situatie wel en niet kan want dit is voor iedereen natuurlijk anders. Luister naar je lichaam en push jezelf vooral niet. Maar veel vrouwen vinden het fijn om nog lekker actief te zijn tijdens hun zwangerschap en bewegen is niet alleen goed voor je lichaam maar natuurlijk ook voor je geest. Wij hebben een aantal workouts voor je op een rijtje gezet die je kunt doen tijdens je zwangerschap, of je nou in je eerste, tweede of derde trimester zit.

1. 25 minuten workout

Deze workout van 25 minuten is geschikt voor ieder trimester van je zwangerschap en helpt je om op een veilige manier een fit gevoel te houden. Je hebt er geen gewichten of ander materiaal voor nodig en kunt deze workout gewoon thuis doen.

2. Train die heupen

Heb je tijdens je zwangerschap last van je heupen en bekkenbodem? Deze oefeningen kunnen je helpen dit gebied te versterken zodat je er na de zwangerschap minder last van zult hebben en hopelijk tijdens je zwangerschap ook.

3. Vergeet niet te stretchen!

Heb je last van zwangerschapskwaaltjes zoals rugpijn en kramp in je benen? Probeer deze strechtroutine een aantal keer per week te doen en je zult zien dat je minder last van de kwaaltjes zult hebben. Deze rekoefeningen kun je in ieder stadium van je zwangerschap doen.

4. 12 minuten yoga flow

Wil je wel in beweging blijven maar zijn krachtoefeningen niets voor jou? Probeer dan deze yogaflow van 12 minuten waarbij je op een veilige manier voor zwangeren de ene na de andere yogapose in elkaar over laat lopen.

5. Gezelligheid tijdens je workout

Zin in twee gezellige zwangere vriendinnen die met je meesporten? Dan is deze workout iets voor jou. Kat en Kristina doen in deze total body workout gezellig met je mee!

 

Is low impact meer iets voor jou? Check dan deze 4 fijne yogaposes speciaal voor zwangeren. Lees ook ons artikel over waar je op moet letten als je zwanger bent en vegan eet.