Tijdens je zwangerschap kunnen zwangerschapsyoga-oefeningen veel helpen bij het ontspannen en het bewust worden van je groeiende buik. Door yoga-oefeningen te doen bereid je je als het ware voor op de bevalling en blijf je bewegen. Het fijne aan yoga-oefeningen is dat het lichte oefeningen zijn, waar je je niet teveel voor in hoeft te spannen. Wij hebben de beste zwangerschapsyoga-oefeningen die het fijnst zijn voor tijdens je zwangerschap op een rijtje gezet.


Malayana

Je onderrug en je bekken strekken en ontspannen, is de perfecte oefening voor tijdens je zwangerschap. Ga op je hurken zitten met je knieën naar buiten wijzend. Blijf zo een paar minuten zitten. Als het goed is voel je het in je onderrug en bekken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kimber 🌱 philly blogger (@hellokimberlee) on

Adhomukha Svanasana

Deze yoga-oefening versterkt de rug en zorgt ervoor dat je bloed beter gaat stromen. Ook helpt het erg goed tegen pijn in de onderrug. Ga op je handen en knieën (schouderbreedte) op de grond zitten. Duw vervolgens je heupen omhoog, richting je hielen. Probeer nu je tenen te strekken of houd ze gebogen als dit niet lukt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holly Norman (@hollynormanyoga) on

Trikonasana

Met deze zwangerschapsyoga-oefening geef je ruimte aan de baarmoeder en stabiliseert de bloeddruk. Ook helpt het bij rugpijn. Ga met je benen uit elkaar staan, met je linkervoet naar buiten gericht. Houd vervolgens je rechterarm recht omhoog en leg je linkerarm op de enkel van je linkerbeen. Duw vervolgens je rug recht en blijf een tijdje in deze positie staan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pia (@northernstar_yoga) on

Parivrtta Sidhasana

Belangrijk bij deze oefening is dat je geen hele draaien met je lichaam maakt. Houd de buik recht naar voren. Ga op de grond zitten met één been (of allebei) in de kleermakerszit en de andere gestrekt. Leg vervolgens je rechterarm op je linkerknie en draai je lichaam een klein beetje naar rechts.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The elbowroom (@elbowroomirl) on

Zie ook

Zwangerschapsyoga: 4x de fijnste yoga-oefeningen

Zware nacht gehad? Met deze 3 tips zie je er minder moe uit

Zwangerschapsyoga: 4x de fijnste yoga-oefeningen

Recept: broodje rosbief voor de grote honger

Zwangerschapsyoga: 4x de fijnste yoga-oefeningen

Afvallen met je partner: zo maak je het leuk

Zwangerschapsyoga: 4x de fijnste yoga-oefeningen

Waarom vaker 'nee' zeggen belangrijk is en hoe je dat dan doet