Er zijn veel dingen die je kunt doen om fit te blijven. Je kunt naar de sportschool gaan of iets anders van een sport doen, maar er zijn ook genoeg andere dingen waarmee je fit kunt blijven, dingen die je normaal al best veel doet. Neem nou bijvoorbeeld dansen. Je hoeft er totaal geen professional in te zijn en je kunt het doen waar en wanneer je zelf wilt. Een klein vreugdedansje, leuke moves voor bij het uitgaan, het is allemaal prima!

Goed voor je lichaam

Het feit dat dansen goed voor je lichaam is, is niks nieuws. Maar weet je wel waar het precies goed voor is? Je zou dansen als een acrobatische oefening kunnen zien. Het is krachtig genoeg om je ademhaling en hartslag sneller te laten gaan. Vooral wanneer je wilt afvallen is het erg handig om aan dansen te doen. Je verbrand namelijk erg veel calorieƫn. Daarnaast is het ook goed voor je balans en coƶrdinatie omdat je je benen natuurlijk constant moet bewegen!

Dansen is ook goed voor je mental health!

Niet alleen is dansen goed voor je lichaam, het heeft ook positieve effecten op je mentale gezondheid! Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat wanneer je danst, er een overvloed aan stoffen in je lichaam vrijkomen waar je humeur beter van wordt. Zelfs even na het dansen blijf je je nog even goed voelen. Niet alleen knapt je humeur er van op, het helpt trouwens ook ontzettend veel om even te dansen wanneer je je even gestrest voelt. Hier dus een belangrijke tip voor wanneer je last hebt van stress, zet lekker je favo nummers op en laat jezelf even lekker gaan!

Beste dansstijlen om fit te blijven

Dit zijn de beste dansstijlen die je kunt doen om af te vallen en lekker in shape te blijven!

  • Zumba
  • Freestyle
  • Hip Hop
  • Hip Hop Abs
  • Buikdansen

 

Zie ook

Dansen is supergoed voor je gezondheid!

Handige tips voor als je gaat sporten in de kou

Dansen is supergoed voor je gezondheid!

3 pilates oefeningen voor een strakke buik