Voor deze 15 minuten work out heb je niet meer nodig dan alleen een handdoek. Het is belangrijk om je lichaam steeds op verschillende manieren uit te dagen. Dat kan zijn met nieuwe oefeningen, een andere trainingsomgeving of nieuw materiaal. Bij elke oefening veroorzaakt de handdoek spanning en zet op die manier spieren aan het werk die je anders niet zo snel zou gebruiken.

Doe de volgende oefeningen zoals is beschreven en ga zonder te pauzeren van de ene door naar de andere. Heb je alle oefeningen gedaan, rust dan 30 tot 60 seconden en herhaal daarna alles nog twee keer.

Wat is de perfecte 15 minuten work out?


Leg curl op het doekje

Ga liggen op je rug. Buig je knieën en laat je hielen rusten op een handdoek. Lift je heupen, zodat je lichaam van je knieën tot je schouders een rechte lijn vormt. Laat vervolgens je hielen zo ver mogelijk van je wegglijden, zonder dat je je heupen omlaag brengt. Houdt dit een paar tellen vast en kom daarna weer terug in de beginhouding. Dit is één herhaling, doe er in totaal vijftien!

Zittende twist voor schuine buikspieren

Houdt de handdoek opgevouwen tussen je handen en ga op de grond zitten. Strek je armen op schouderhoogte. Til je voeten iets van de vloer en leun naar achteren, waarbij je je buikspieren aangespannen houdt en je knieën gebogen. Breng nu het rechter uiteinde van de handdoek naar de vloer, zodat je schouders en borst moeten indraaien. Houd deze positie een paar tellen vast en draai vervolgens weer terug naar het midden. Doe hetzelfde aan de linkerkant. Dat is één herhaling, doe er twintig

Zijwaartse lunge

Ga staan met je voeten op schouderbreedte, je handen op de heupen en je rechtervoet op de handdoek. Buig vervolgens je linkerknie en duw je heupen naar achteren, terwijl je rechtervoet zo ver mogelijk naar de zijkant wegglijdt. Houdt dit even vast en trek je voet dan terug naar de beginpositie. Dat is één herhaling, doe er in totaal vijftien en wissel daarna van kant.

Superwoman press

Ga met je buik op de vloer liggen en til je borst omhoog. In je handen houd je op schouderhoogte ondertussen een strak gespannen handdoek en je ellebogen zijn gebogen. Duw vervolgens de handdoek van je af, totdat je armen gestrekt zijn. Keer terug naar de beginpositie. Dit is één herhaling, doe er in totaal twintig.

Succes!


Probeer ook:

Home workout voor sterke buikspieren en een strakke buik!

Zo overleeft jouw strakke buik de winter! (workout)

Oefeningen die je overal kunt doen met een mini band!