Droogtrainen zorgt ervoor dat je vetpercentage omlaag gaat waardoor je spieren beter zichtbaar worden. Ben je al maanden keihard aan het zwoegen maar blijven je spieren onder een laagje vet verborgen? Dan is droogtrainen the way to go. Pak het aan met deze 6 tips en dan wordt het jouw proces naar zichtbare spieren een stuk makkelijker!

1. Let op je voeding

Net als bij ieder lichamelijk resultaat wat je wilt behalen, zul je ook bij droogtrainen op je voeding moeten letten. Zorg ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt want dan verbrandt je lichaam meer calorieën dan dat je binnenkrijgt. Zo verlaag je je vetpercentage en dat is wat je wil!

2. Eiwitten, eiwitten en nog eens eiwitten

Eet eiwitten tot je ze niet meer kunt zien. Haal je proteïne shakes, kwark, Hüttenkäse, kip en witvis in huis en ga helemaal los op de eiwitten. Waarom? Omdat je minder calorieën binnenkrijgt en je lichaam dan ook je spieren zal gaan verbranden om om te zetten in energie. Door eiwitten te eten kun je dit voorkomen en zal je lichaam energie uit je vet halen en zul je dus afvallen.

droogtrainen

3. Hydrateren

Tijdens je periode van droogtrainen is het heel belangrijk dat je genoeg drinkt. Drink minimaal 2 liter water op een dag. Je kunt dorst namelijk snel met honger verwarren. Als je honger hebt pak je het eerste beste wat voor handen is en dat zal niet altijd de gezondste keuze zijn. Drink eerst 2 glazen water, laat het even zakken en voel of je nog steeds honger hebt of dat je toch dorstig was.

4. Trainen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je veel blijft sporten en bewegen. Als je droog wilt trainen is het belangrijk om zwaar te trainen en veel krachttraining in plaats van cardio te doen. Wil je toch cardio doen? Doe dit dan het liefst na je krachttraining zodat je wel 100% inspanning in je krachttraining kan leveren in plaats van dat je al opgebrand bent van de cardio.droogtrainen

5. Houd vol

Een strak eetschema en veel sporten kan soms moeilijk vol te houden zijn. Heb je vandaag echt geen zin om te trainen? Lees dan deze tips. Daarnaast vinden wij het een stuk makkelijker om gezond eten vol te houden als je aan mealpreppen doet. Door je maaltijden voor te bereiden heb je altijd een gezonde maaltijd voor handen en heb je geen excuus om iets ongezonds te snacken. Check hier 5 recepten die je makkelijk kunt mealpreppen.

6. HIIT

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe effectief deze manier van cardio is. HIIT, high intensity training, is bewezen effectiever dan gewone cardio. Je valt er dus meer van af terwijl je ook je spieren aanpakt. Bovendien duurt het een stuk korter dan een hardloopsessie. Deze HIIT duurt bijvoorbeeld maar 7 minuten, heb je iets meer tijd dan is deze variant van 20 minuten ook top.

Wij willen je heel veel succes wensen en onthoud dat je ook moet genieten van de weg er naartoe, niet alleen van het resultaat!