Soms kan het lastig zijn om motivatie voor de sportschool op te brengen. Wanneer je samen kunt sporten met je partner maakt dit het al een heel stuk beter. Je kunt tijd samen doorbrengen, en jullie werken ook nog eens aan een strak lichaam. Beter wordt het niet… Of toch wel? De volgende couple work-outs kun je namelijk gewoon vanuit huis doen.


1. Push-up high fives

Push-ups zelf zijn al behoorlijk zwaar, maar met het geven van een high five tussendoor kun je de lat nog hoger leggen. Plaats jullie lichamen in een plank positie tegenover elkaar, terwijl je je voeten en handen op schouderbreedte houdt. Buig je ellebogen en beweeg je lichaam naar de grond toe, zonder de grond echt aan te raken. Kom vervolgens weer terug in de startpositie en geef elkaar een high-five.

2. Jumping lunges

De jumping lunge is een stuk actiever dan de normale lunge. Je traint je balans, snelheid en explosiviteit. Ga recht tegenover elkaar staan met jullie benen op schouderwijdte. Spring met je linkerbeen naar voren en je rechterbeen terug in een lunge, terwijl je beide knieën in een hoek van 90 graden houdt. Spring vervolgens omhoog, terwijl je je benen omwisselt in de lucht. Geef elkaar een high five in de lucht, en zorg dat je op de grond weer in een lunge belandt, met je rechterknie naar voren.

3. Leg throw down

Deze oefening is perfect om je buikspieren eens flink aan het werk te zetten. Terwijl jij op de grond ligt met je benen omhoog, staat je partner er recht boven. Met je handen houd je zijn of haar enkels vast, terwijl je je benen omhoog brengt. Hij of zij duwt je benen weer terug naar de grond, waarna je de oefening herhaalt.

4. Wheelbarrow push-ups

Terwijl je partner met zijn benen wijd gaat staan, klem jij je voeten om zijn of haar middel en leun je op je armen. Zorg dat jullie tegelijkertijd naar beneden buigen: jij in push-up positie, je partner in squat positie. Deze oefening is een uitdaging voor jullie beiden, want het vereist behoorlijk wat kracht en concentratie.

5. Wall-Sit/Tricep dips

Je partner begint met zijn rug tegen de muur aan. Vervolgens moet hij of zij met zijn voeten op heupbreedte naar voren stappen, en een hoek van 90 graden met zijn of haar knieën maken. Ga met je rug naar je partner toestaan, terwijl je je handen op zijn of haar dijen houdt. Buig alleen je ellebogen, terwijl je je naar beneden laat zakken. Kom vervolgens weer terug in de startpositie.