We kennen allemaal die advertenties en tell-sell reclames die je hét geheim voor een strakke buik in ruil voor 1 klik, willen vertellen. Maar de waarheid achter het strak trainen van je buik is helaas niet zo eenvoudig. Er is namelijk geen geheim ingrediënt, een geheime training of een magische pil. Het echte geheim? Het is super hard werken om een strakke buik te krijgen (mits je hier niet al mee gezegend bent)

Gelukkig zijn er genoeg buikspier oefeningen die je aan je normale gym routine kunt toevoegen, om een strakkere buik te creëren. Ondanks dat sommige oefeningen er soms erg gevorderd en als een ware choreografie uit zien, zijn er genoeg fijne en niet al te moeilijke oefeningen waar je ook als beginner mee uit de voeten kunt.

Het versterken van je buikspieren gaat trouwens niet alleen om het “er leuk uitzien in een crop top”, het heeft namelijk een ook super goed effect op de rest van je lichaam. Het verbeterd je balans en zorgt dat je elke beweging met je lichaam gecontroleerd uit kan voeren.

De 3 trainers hieronder hebben allemaal 1 ding gemeen. Ze hebben al menig mens geholpen om gezond en fit te worden (waaronder een aantal celebrities!). Dus kijk en leer, want deze oefeningen kan ook jij simpelweg thuis of in de gym uitvoeren!

Medicijn Bal Circuit

Wanneer ze d’r buikspieren wilt trainen, voegt Jeannette Jenkins een medicijn bal circuit aan haar workout toe. En als de personal trainer van Serena Williams, Kelly Rowland en Jordana Brewester weet ze ondertussen echt wel de kneepjes van het vak!

Butterflies

Als voormalig personal trainer van Madonna (!) kan broadway danseres Nicole Winhoffer ons nog een hele hoop leren op het gebied van een strakke buik (i mean, madonna ziet er nog steeds ongelofelijk goed uit!). Crunches zoals de butterfly, waarbij je je knieën samen brengt en je bovenlichaam tegelijkertijd omhoog komt- zijn dan ook perfect om de bovenste buikspieren aan te pakken.

Twists

High intensity guru Kayla Itsines staat natuurlijk bekend om haar fullbody workouts. Workouts die je hele lichaam tonen en waarbij er niet specifiek een focus ligt op de buikspieren alleen. Maar de bikini body trainster weet wel hoe een strakke buik je meer zelfvertrouwen kan geven en hoe het bijdraagt aan je algehele progressie in de fitness. Draaien (twists) zijn daarom ook een heel belangrijk onderdeel voor het tonen van je buik. Ze zorgen dat de zijkanten van je buik sterker en strakker worden en dat terwijl het middelste gedeelte ook  mee gepakt wordt.