Ben je nu wel een beetje klaar met de been oefeningen en ben je toe aan de upper body workouts? Probeer dan eens deze 5 oefeningen die wij voor je op een rijtje hebben gezet. Dit zijn de beste upper body workouts voor thuis.


Upper Body Workouts voor Thuis: Wide-Stance Pushup

Plaats je handen op schouderbreedte op de grond en ga in de push-up mode. Zet je voeten een stukje uit elkaar. Buig vervolgens je ellebogen en laat jezelf zakken naar de grond. Duw jezelf weer omhoog met je armen en ga daarna weer terug naar de beginpositie. Blijf dit 15-20 keer herhalen.

Upper Body Workouts voor Thuis: Overhand Bent-over Row

Ga staan met je voeten op schouderbreedte en de knieën een beetje gebogen. Buig vervolgens je bovenlichaam een beetje naar voren en neem in elke hand een dumbbell. Trek de dumbbells naar je lichaam toe en trek je schouderbladen samen. Blijf dit herhalen voor 50 seconden, met 10 seconden rust.

Upper Body Workouts voor Thuis: Kneeling Lateral to Front Raise

Ga op je knieën op de grond zitten en neem in elke hand een dumbbell. Houd je bovenlichaam recht en beweeg de gewichten vervolgens naar de zijkant omhoog, totdat ze even hoog zijn als je schouders. Ga weer terug naar de beginpositie, en breng vervolgens je armen naar voren omhoog (ook totdat ze even hoog zijn als je schouders). Ga weer terug naar de beginpositie en blijf dit herhalen.

Upper Body Workouts voor Thuis: Alternating Shoulder Press and Twist

Houd je dumbbells op schouderhoogte vast. Draai vervolgens je lichaam naar links en duw de dumbbell in je rechterhand over je hoofd naar boven. Ga terug naar de beginpositie en herhaal dit, maar dan de andere kant op. Blijf wisselen van kant en herhaal de oefening voor 50 seconden met 10 seconden rust.

Upper Body Workouts voor Thuis: Rear Lateral Raise

Pak 2 dumbbells en buig een stukje naar voren. Laat de dumbbells naar voren hangen met de palmen naar elkaar toegericht. Beweeg vervolgens je armen via de zijkant omhoog (zonder je torso te bewegen) totdat ze op schouderhoogte zijn. Breng je armen langzaam weer terug naar de beginpositie en herhaal dit voor 50 seconden met weer 10 seconden rust.

Zie ook

Blijf in beweging met deze 5 upper body workouts voor thuis

Handig: 4x makkelijke en snelle poké bowl recepten

Blijf in beweging met deze 5 upper body workouts voor thuis

5 x inspiratie vinden voor een lekker makkelijk recept

Blijf in beweging met deze 5 upper body workouts voor thuis

Kater? Met deze 4 yoga-oefeningen kom jij daar vanaf!