Ondertussen zijn er zoveel nieuwe yoga soorten, het lijkt wel alsof de opties blijven groeien! Om het een beetje overzichtelijk te houden, hieronder een lijstje met de nieuwe manieren van yoga beoefenen. Van trillend op een surfplank op het water tot mediterend onder de volle maan. Zo blijft het zeker niet saai he?!


SUP

STAND UP PADDLING, ook wel sup genoemd. Zeker een nieuwe yoga soort! Wiebelend op een surf-board op het water, in een downward facing dog. Moeilijk om voor te stellen en schrikt misschien af maar het geeft meer rust dan je denkt! Juist omdat het moeilijker is vraagt het meer concentratie en raak je geest daarom in een diepere rust. Bovendien ben je heerlijk in de natuur omringd door water en lucht. Ervaren yogi’s maar ook onervaren zullen merken dat het een nieuwe ervaring van yoga is; leuk, uitdagend en rustgevend.

Aerial Yoga

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht. Meer heb je hiervoor niet nodig. Anders dan normaal waarbij je constant tegen de zwaartekracht in beweegt, beweeg je nu juist met de zwaartekracht mee. Het doek ondersteunt en haalt de druk uit je wervelkolom en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Houdingen die je eerst niet lukte vanwege beperkingen in je lichaam zul je misschien merken dat die nu wel lukken! Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven.

Hot Yoga

Yoga in een ruimte van 35+ graden. Vinyasa, Hatha, yin & yang, zelf poweryoga hier is mogelijk. Je kan het je misschien niet voorstellen, fysiek jezelf uitdagen in een sauna. Maar op deze manier van bewegen brengt je erna tot ontspanning next level. Juist doordat het zo warm is en je zo erg zweet (ook op plekken waar je niet eens wist dat je kon zweten) merk je na deze training een ultieme detox-gevoel. Ook omdat het fysiek zwaarder is heb je tijdens de Savasana (rust moment) het ultieme zen gevoel.

Acro Yoga

Anders dan bij alle andere soorten yoga, beweeg je nu samen in partner vorm. Éen persoon werkt als ‘basis’ en de andere als ‘vlieger’. Beide rollen zijn fysiek erg intensief, een goede work-out voor armen en rug maar vooral ook je core. Als ‘flyer’ neem je dynamische houdingen aan, het liefst in éen flow. Dus, wie durft deze leuke acrobatische uitdaging aan te gaan? Nieuwe bezigheid met je partner? Ook leuk om thuis te oefenen!

Full moon practice

Weer een compleet andere manier van yoga oefenen. Eigenlijk helemaal geen nieuwe yoga maar juist een oer-oude wat zich weer omhoog heeft gegraven.  Hierbij ben je niet zozeer fysiek jezelf aan het uitdagen, maar vooral mentaal. De balans moet er zijn he? Met volle maan is de energie op haar hoogtepunt. Deze energie kan onze energie beïnvloeden. Zo kunnen wij juist minder of meer vitaliteit, emoties of inspiratie ervaren. Een mooi moment om maandelijks even stil te staan bij je gedachten en gevoelens en je positiviteit te richten op de weken die volgen. Breath, reflect and re-energise. 

 


Lees ook:

5 heerlijke yogascholen in Amsterdam

Je eerste yogales? Die overleef je zo!

Yoga tijdens je zwangerschap?