Ben je eindelijk enthousiast genoeg voor het volgen van je eerste yogales? Dan zijn deze tips misschien wel handig. Voordat je je eerste yogales gaat volgen is het namelijk belangrijk om een aantal dingen te weten, en het is fijn om op een aantal dingen voorbereid te zijn.


Wat heb je nodig?

Naast gemakkelijk zittende kleding, zijn in de meeste studio’s alle benodigdheden aanwezig. Soms moet je een matje van de studio huren, bij andere studio’s zijn ze weer gratis te gebruiken. Ook zul je merken dat er veel hulpmiddelen aanwezig zijn. Gebruik die vooral, ze staan er niet voor niets. Ook is het fijn om eventueel een flesje water mee te nemen.

Kom optijd

Een yoga les start vaak heel rustig. Bijvoorbeeld met een korte meditatie en intentie voor de les. Het helpt je om over te schakelen van de drukke buitenwereld naar wat er zich tijdens jullie les afspeelt. Kom dus op tijd! Als de les al begonnen is, vinden veel mensen het net prettig als je te laat en gehaast de les binnen komt. Vaak zijn hun al begonnen met het rustig maken van hun gedachten.

Eten voor de les

Veel yoga lessen zijn vroeg in de ochtend op een lege maag. Maar voor je eerste yoga les is het misschien handig om een beetje te eten. Eet niet teveel, yoga op een volle maag is echt niet prettig! Het eten kan er voor zorgen dat je niet duizelig of misselijk wordt tijdens je les.

Begin rustig!

Voor yoga moet je de tijd nemen. Je moet niet te snel en te veel willen en niet verwachten dat je na 1 les totaal ongestresst bent of de handstand kunt doen. Als je te overhaast aan het werk gaat, kun je last krijgen van blessures of raken je spieren overbelast.


Lees ook:

Dit zijn de 7 leukste yogascholen van Utrecht

En sterke core en meer balans in je leven met deze yoga balans flow!

Rugklachten? Deze yoga houdingen helpen je er vanaf!