Waar mannen bijvoorbeeld hard werken om van hun manboobs af te komen, werken vrouwen weer graag extra hard voor het krijgen van rondere billen. En dan niet alleen rondere billen, maar ook strakkere billen. Uiteraard is het krijgen van super ronde, strakke billen niet voor iedereen voor 100% weggelegd. Genetica speelt natuurlijk ook een belangrijke rol bij het trainen voor een ronde bilpartij. Wat zijn nou de basisoefeningen en welke tips kun jij gebruiken om jouw billen zo strak en rond mogelijk te krijgen?

De spieren in je billen

Je billen bestaan uit drie spieren, als je goed kijkt en voelt zul je het ontdekken: de Gluteus Minimus, Gluteus Medius en Gluteus Maximus. Mooie benaming toch? Afin, de Gluteus Maximus is eigenlijk voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor de vorming en ronding van de billen.

De squat

We kennen hem allemaal natuurlijk, de squat. Deze wordt als koning onder de bilspier-oefeningen gezien. Geen enkele oefening zou de bilspier beter trainen. Toch is niets minder waar, want de squat is niet de meeste effectieve oefening voor het ontwikkelen van gespierde billen. Natuurlijk hoort de squat thuis in jouw trainingsschema, maar de rope cable pull through, hip thruster en deadlift zijn eigenlijk veel betere keuzes.

  • Laat je fitnessschema maken door een expert
    Zoals eerder genoemd, is elke bilpartij anders. Het is daarom van belang om je fitnessschema door een expert te laten maken. Neem er niet zomaar eentje over van het internet, maar laat jouw schema afstemmen op jouw lichaam.
  • Begin niet aan een 30-day squat challenge
    Tijdens de rustfase vindt de adaptatie plaats. Het is daarom niet verstandig om aan dergelijke challenges mee te doen. Daarnaast is de kans op blessure vele malen groter doordat je je spier overbelast.
  • Begin met krachttraining
    Het shapen van je lichaam door middel van krachttraining. Yes, het is mogelijk. Naast het krijgen van zelfvertrouwen is krachttraining voor nog veel meer dingen goed. Het realiseren van de gewilde contouren en vormen bijvoorbeeld: ronde billen en afgetrainde benen.

Lees ook

Welke oefeningen zorgen nou echt voor ronde en strakke billen

5 alternatieven voor de squat (waarmee je dezelfde spieren traint!)

Welke oefeningen zorgen nou echt voor ronde en strakke billen

Rondere billen: zo krijg je ze