Het trainen van je rug is zeer belangrijk voor je core. Je rugspieren ondersteunen namelijk je wervelkolom en zorgen ervoor dat je mooi rechtop blijft staan. Bovendien voorkomt het rugpijn, een veel voorkomende klacht voor mensen om allerlei redenen. Deze training zal ook voorkomen dat je last krijgt van je rug of andere gewrichten. Je rugspieren zorgen namelijk voor balans tijdens het trainen van je arm- en buikspieren! Kortom, je rugspieren zijn dus heel belangrijk om te trainen. Rugspieren trainen met een weerstandsband? Check hier hoe je dit doet.

Verbrand rugvet!

Deze workout wordt gedaan met een korte weerstandsband. Hij is speciaal gefocust op het verbranden van vet op je rug, door je rugspieren te trainen. De oefeningen worden zowel voorgedaan als met tekst uitgelegd, super makkelijk om mee te doen dus!

Versterk je rugspieren

Deze workout zal je flink helpen je rugspieren te versterken. In deze 10 minuten workout pak je deze spiergroep flink aan maar hard werken loont!

Gebruik je deur!

Deze workout is een ideale vervanger voor het rugspieren trainen in de sportschool. Je kunt namelijk je deur in combinatie met de weerstandsband gebruiken en zo creëer je je DIY fitness workout. Doe deze korte workout na een intensieve HIIT workout, zo heb je toch deze belangrijke spiergroep weer aandacht gegeven!

 

We hopen je geïnspireerd te hebben om je rugspieren eens wat vaker te trainen. Je kunt je ook puur focussen op je onderrug. Doe dan deze workout van 5 oefeningen voor je onderrug. Wil je een iets minder intensieve workout? Dan kun je ook deze 4 yogaoefeningen doen voor sterkere rugspieren.