Een gespierd lijf krijgen draait om meer dan alleen het tillen van gewichten in de sportschool. Ook andere beslissingen met betrekking tot je dieet en je dagelijkse ritme hebben hier effect op. Hoe kun je dan het beste je dagen invullen en hoe geef je perfect invulling aan je dieet? Dat hebben wij voor jullie uitgezocht. Lees snel verder voor onze 10 tips om snel spieren op te bouwen.


1. Geef het uiterste in de sportschool

Het is niet altijd makkelijk om de volle 100% te geven, maar als je snel spieren op wilt bouwen zul je dit moeten doen. Ga voor een hoge intensiteit en doe altijd meerere sets en herhalingen van de zelfde oefening om spiergroei te bevorderen.

Ook lezen: 5 x krachttraining voor beginners

2. Brandstof

Wanneer je traint verbrand je veel calorieën en dus ook veel energie. Om stevig te trainen in de sportschool heb je dus ook energie/calorieën nodig. Krijg hier dus voldoende van binnen en vul het op tijd aan. Als je er een tekort aan hebt kan het er juist voor zorgen dat je spiermassa verliest in plaats van het er bij krijgt.

3. Kom aan je eiwitten

Eiwitten zorgen ervoor dat je je pieren opbouwt en ze gezond en sterk blijven. Het is verstandig om van 1 uur tot 2 uur voor je workout een eiwitrijke snack te eten. Denk dan aan tofu, linzen, Griekse yoghurt of Hüttenkäse. Ook na het sporten is het verstandig eiwitten binnen te krijgen.  (10 x eiwitrijke snacks voor na het sporten)

4. Vergeet ook niet de koolhydraten

Eiwitten krijgen over het algemeen meer ervaring van sporters, maar dat betekent niet dat koolhydraten onbelangrijk zijn. Sterker nog, het eten van koolhydraten is essentieel als je spieren wilt opbouwen.

5. Slaap voldoende

Voldoende slaap is onmisbaar voor sporters. Vooral als je spieren wilt opbouwen is het belangrijk dat je spieren tussen het sporten door voldoende de kans krijgen te herstellen. Als je dit niet doet zul je je spieren overbelasten en zal de groei alleen maar minder snel gaan.

6. Blijf altijd gehydrateerd

Wil je spieren opbouwen? Blijf altijd voor, na en ook tijdens je workout altijd voldoende gehydrateerd. Wanneer je uitgedroogd bent werkt dit tegen de opbouw van je spieren. Daarnaast loop je sneller risico op blessures.

Ook lezen: 6 x wat je moet doen (en laten) om een sixpack te krijgen