Als je trainen denkt, denk je misschien niet meteen aan het trainen van je schouders. Het zijn vaak de platte buik, de strakke armen en de ronde billen die bovenaan het lijstje staan. Toch moeten we de schouders niet vergeten. Getrainde schouders zorgen er namelijk voor dat je houding een stuk mooier is en het staat mooi in verhouding met de rest van het lichaam. Daarnaast creëer je hiermee nog meer het zandloper figuurtje. Dus wat denk je? Toch maar af en toe die schouders aanpakken?


Oefeningen voor ronde schouders

Deze training kun je zowel thuis (als je dumbbells hebt) en in de fitness uitvoeren.

 

Dumbbell Shoulder Press

Met deze oefening pak je de gehele schouder aan. Wanneer je met deze oefening begint, zorg dan dat je licht gewicht pakt. De eerste set kan ‘te licht’ voelen, maar wanneer je er nog 4 moet, ben je jezelf al genoeg aan het uitdagen.

3 x 15 herhalingen

Dumbbell side Lateral Raise

De dumbbell lateral raise is een oefening die specifiek de buitenkant van de schouderspieren traint, die je bijna met geen enkele andere oefening zo specifiek kan trainen. Je kunt hem staand uitvoeren, maar ook prima zittend.

3 x 12 herhalingen

Dumbbell Front Raise

Met de dumbbell front raise kan je heel effectief de voorste schouderspieren trainen. Je kunt de armen tegelijk of om en om bewegen. Zolang je beide armen maar even veel herhaalt.

3 x 12 herhalingen

Dumbbell Rear Lateral Raise

De achterste schouderspieren is de kleinste van de 3 schouderspieren en daarmee ook de zwakste. Deze moet je echter niet negeren als je de andere 2 wel zwaar traint. Anders krijg je een onderontwikkelde achterkant van je schouders en zal dit leiden tot een ‘platte’ achterkant.

3 x 15 herhalingen