Afgekeken uit LA, waar het al een heuze trend is. Komen er langzaam maar zeker meerdere plekken in Nederland waar je deze nieuwe vorm van pilates; reformer pilates,  kunt uitvoeren.

Reformer pilates

Een stabiel, evenwichtig en soepel lichaam, dat creëer je met pilates. De meeste mensen voeren hun training uit op een mat. Dat de allereerste pilatesles op een reformer, een soort machine, werd uitgevoerd, is dus niet erg bekend. Deze reformer lessen zijn iets op een iets hoger tempo dan de normale pilates lessen en bestaan uit korte, intensieve oefeningen. Per oefening wordt de weerstand van het apparaat, dat bestaat uit veren en katrollen, aangepast. Dit zodat je steeds opnieuw wordt uitgedaagd. Sommige oefeningen moet je licht en langzaam uitvoeren en andere oefeningen juist sneller en zwaarder. Doordat je je spieren op rek brengt op de machine en ze daarna belast, ontwikkel je je spieren in de lengte.

Voor iedereen

Iedere deelnemer traint op zijn of haar eigen niveau. hierdoor kan iedereen – jong, oud, dik, dun, fit of ongetraind, geblesseerd of herstellende, starten met Pilates. Elke training is gericht op een persoonlijke en uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Wij gaan het zeker een keertje uittesten, jij ook?