Een maaltijdbox, zal best handig zijn, maar voor mij overbodig. Dat was mijn mening met betrekking tot kant en klare pakketten met ingrediënten die aan de deur geleverd werden. Hup, naar de supermarkt, tasje mee, lijstje erbij. Vaste prik op zondag. Weinig zo fijn als een goed gevulde koelkast waarbij de verse ingrediënten mij en mijn gezondheid toelachen wanneer ik de groentela opentrek…

Toch is ingrediënten in huis halen nog maar één stap. Vooraf gaat het bedenken van de recepten voor aankomende week. En misschien wel het allerbelangrijkste: tijd vrijmaken om er écht een lekker gerecht van te maken. Het halen van de boodschappen was dus niet het grootste probleem in mijn eenpersoonshuishouden. Maar een creatieve maaltijd bedenken en vervolgens lekker klaarmaken? Dat is nog best een uitdaging…

Maaltijdbox van Versh: ‘gewoon’ lekker eten

En toen kreeg ik de kans om de maaltijdbox van Versh te proberen. Makkelijke, smakelijke en betaalbare maaltijden zonder poespas. Kijk, daar hou ik van. Gewoon lekker eten wat ook nog eens eenvoudig te maken is. De bereidingswijze wordt stap voor stap beschreven zodat het makkelijk te volgen is. Na een weekje ‘Vershen’ waarvan twee diners met vrienden (leuke bijkomstigheid tijdens de tweede gedeeltelijke lockdown), ben ik inmiddels om. Ik deel de 3 grote voordelen met je die ik ondervond aan het koken met deze maaltijdbox.

1. Lekkere doordeweekse maaltijden

Heb je doordeweeks niet veel tijd om uitgebreid eten te koken? Begrijpelijk, een halfuurtje is genoeg naar mijn mening. En soms het liefst iets korter. Bij Versh snappen ze gelukkig dat niet iedereen de ambitie heeft om chefkok te worden maar wél wil genieten van een lekkere avondmaal. En daarbij helpen ze; door je van alle benodigdheden te voorzien voor drie lekkere maaltijden per week, voor twee personen. Met mijn account kan ik tot wel 6 weken vooruit plannen.

  2. Voordeliger dan zelf boodschappen doen

Bij Versh doen ze niet aan kortingen, maar kiezen ze ervoor altijd 25% goedkoper te zijn dan andere maaltijdbox aanbieders. Dit doen ze door het slim inkopen van seizoensproducten en lokale producten, een digitale receptenkaart aan te leveren per week en alles wat je nodig hebt in de juiste porties te leveren.

Voor €32,50 per week ontvang je 3 heerlijke maaltijden voor 2 personen, terwijl je in de supermarkt waarschijnlijk meer kwijt zou zijn. Dit vind ik zelf erg fijn, omdat dit een belangrijke afweging voor mij is om zelf mijn boodschappen te halen of de Versh maaltijdbox te bestellen. Fijne bijkomstigheid: de box wordt kosteloos bij je thuis bezorgd.

3. Minder verspilling

Bij de maaltijdbox van Versh wordt alles in de juiste porties geleverd waardoor je minder verspilling hebt. Zelf at ik meerdere dagen van de recepten, waarbij ik zelfs nog iets overhield voor de lunch tussen de middag. Twee keer heb ik vrienden uitgenodigd voor een thuisdiner, om zo een extra feestje te maken van de avondmaal. Samen eten is nou eenmaal leuker dan alleen. Toch liever alles voor jezelf? Dan kun je bij veel recepten dus makkelijk iets bewaren voor de volgende dag. Handig!

Graag je steentje bijdragen door milieuvriendelijke opties te kiezen? Daar houden ze bij Versh rekening mee. De box zelf bestaat uit zo min mogelijk plastic en zo veel mogelijk bio/duurzame en seizoensgebonden producten. De verpakking van de box is gemaakt van gerecycled en SFI-gecertificeerd karton.

4. Nieuwe recepten ontdekken

Online nieuwe recepten uitzoeken vind ik leuk, maar niet op het moment dat ik al honger heb. Dan wil ik een lekker recept hebben klaarstaan én de ingrediënten in huis hebben. Want nadenken, keuzes maken én trek hebben, dat gaat nou eenmaal niet goed samen. De receptenkaart ontvang je gewoon in de mailbox. Via je account of door in de mail op de gerechten te klikken ga je direct naar het juist recept. Wel zo handig, want rondslingerend papier raakt altijd kwijt bij mij. Om helemaal voorbereid te beginnen met koken zijn er een paar dingen handig om in je keukenkastje te hebben liggen, zoals olijfolie, een koekenpan en een spatel. Easy does it!

Kortom: een succes dus, zo’n maaltijdbox. Minder stappen om een lekkere maal op tafel te toveren, en focus op het eindresultaat: het bereiden van een heerlijk gerecht. Ik heb zowaar ook weer meer plezier gekregen in koken! En – vooruit – een beetje tafelstyling erbij en het feestmaal is helemaal compleet.

Zelf een Versh box proberen? Bestel en ontdek de lekkere recepten via www.versh.nl