De vele koolhydraten en vaak vette basis van de sauzen die voor pasta worden gebruikt maakt het niet het meest gezonde recept wat er is. Wij bij freshhh vinden dat een beetje cheaten af en toe heus wel mag, dus gooi lekker die volvette room door je carbonara en doe een extra schepje pesto erbij. Houd jij het liever toch gezond en bewaar je je cheat liever voor een ander moment? Check hier 4 gezonde pasta recepten die waar je zonder schuldgevoel je bord van vol kan scheppen.

 

Pompoenspaghetti uit de oven

gezonde pasta
New York Times

Dit originele recept smaakt zo lekker als hij eruit ziet. Doordat je de ‘spaghetti’ pompoen gebruik als basis voor dit gerecht, is het een koolhydraatarme vervanger voor gewone spaghetti. Een perfect gerecht wanneer je gasten over de vloer hebt want het ziet er mooi uit en nadat je het in de oven hebt geschoven heb je er geen omkijken meer naar.

 

Pasta met saus van groene groenten

gezonde pasta
Bonduelle

Pastasaus hoeft geen bron van vetten, zout en suiker te zijn. Dat bewijst dit recept. Je maakt een saus van groene groenten waardoor deze pasta super gezond blijft en jij je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten al binnen hebt. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook heerlijk uit?

Zeewierpasta met pittige groentesaus 

gezonde pasta
iStock

Opnieuw een koolhydraatarme, gezonde pasta en dit keer met een Aziatisch tintje. Nog niet overtuigd? Het staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel! Waar wacht je nog op, duik die keuken in en serveer dit verrassende gerecht.

Pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus 

gezonde pasta
Becel band

Vegans eat your heart out! Geen dierlijke producten meer eten betekent niet langer dat je romige pasta’s links hoeft te laten liggen. Deze heerlijke romige pasta met paddenstoelen en vegan bechamelsaus is lekker, gezond, en gemakkelijk te maken.