Als platform zijnde, zijn we voor onze lezers altijd opzoek naar leuke hotspots waar je lekker en gezond kan eten. Afgelopen week zijn we op onderzoek uit gegaan in ons gezellige en bourgondische brabant. Ondanks dat het hier vooral gaat om lekker (en veel) eten, zijn er toch ook genoeg tentjes waar je iets gezonds kan kiezen. Vandaag behandelen we 5 steden, met in elke stad 1 hotspot waar je zeker een keertje langs moet gaan als je in de buurt bent.

Tilburg – Eethuis Twintig

Dit Lifestyle restaurant is sinds mei 2015 open en dus eigenlijk -voor restaurant begrippen- nog vrij nieuw. Eethuis Twintig is een restaurant en interieurzaak gevestigd in de oude regenkledingfabriek Falcon aan de Piushaven. Het is een gezellig zaakje waar je als interieur liefhebber ook lekker rond kunt neuzen. Daarnaast hebben ze een heerlijke menukaart, voor lunch en diner en zelfs een high tea! Je hebt de keuze uit vis, vlees, vegetarisch en zelfs vegan, dus voor ieder wat wils.

Foto: Reismuts

Eindhoven –  Onder de leidingstraat

Onder de leidingstraat, bevind zich op Strijp-S (net buiten het centrum) in Eindhoven. Een plek die de laatste jaren enorm is gegroeid en waar je de leukste en hipste winkels kan vinden. Onder de leidingstraat is een mini-bio supermercado en eettentje in één. Ze passen met hun concept perfect bij de plek waar ze zich gevestigd hebben.  Met hun frisse ontbijtjes, sapjes, zoetigheid, rijkbelegde boterhammen en diner, heb je genoeg healthy keuzes en terwijl je er wacht tot je eten klaar is, kun je gelijk even snuffelen tussen de leukste kookspullen en boeken die ze er verkopen.

Foto: Stadsblogger

Bergen op zoom – Café Helene

Café Helene is een plekje dat je niet zo 1, 2, 3 zou vinden, want hij zit boven boekwinkel Quist. Je zit er ontzettend gezellig en knus. De kleine keuken staat zelfs midden tussen de kookboeken. Mooie inspiratie voor alle taarten en koekjes, soepen, sandwiches en wat ze anders nog zo kokkerellen. Duurzaamheid en fairtrade staat ook hoog aan het lijstje bij de eigenaren. Ze kiezen het liefst voor zo direct mogelijke handel, dat geldt ook voor hun koffie, thee en chocolade. Als het kan, gaan ze zelf langs de boer, plukken ze producten uit hun eigen tuin of die van vrienden.

Foto: Made by Ellen

Breda – LOFF

LOFF is anders dan anders. Het restaurant biedt een buffet met zo’n 30 gerechten. Allemaal vers en huisgemaakte gerechten, van 100% biologische producten met voornamelijk streekgebonden groenten. Waarom is het anders dan elk ander (buffet)restaurant? Je kiest waar je zin in hebt, schept dit op en laat het vervolgens aan de bar wegen. Je betaalt precies voor wat je eet. De gerechten zijn allemaal vegetarisch of vegan, maar ook heel toegankelijk voor de vleeseters onder ons (lees: ontzettend lekker!!). Het is het zeker waard om een keer uit te proberen!

‘s-Hertogenbosch – PuurGondisch

De naam verklapt het al een beetje, maar bij PuurGondisch wordt alles bereid met pure en dagverse producten. Bij PuurGondisch geloven ze dat eten lekker maar bovenal ook goed voor je moet zijn. Ze staan voor echt en eerlijk eten en stellen het assortiment met zorg samen. Ze werken tevens met producten van het seizoen, hierdoor wisselt het aanbod af en toe een klein beetje. Maar het is zeker geen straf om elke keer iets anders te proberen! Wat bieden ze zoal aan? Naast all day breakfast en lekkere lunchgerechten en soepjes, hebben ze ook heerlijk gebak! Ze houden tevens rekening met verschillende allergieën en/of leefwijzen, om die  reden vind je ook glutenvrije -en vegan gerechten.

Foto: Den Bosch City Blog