Het is waarschijnlijk even zoeken, maar dan heb je ook wat! Kun je de paarse aardappels nou echt nergens vinden? Maak dan gebruik van een zoete aardappel, dat geeft ook een leuk resultaat. Een paar tips? Ga naar de markt of naar een groenteboer, grote kans dat je de paarse aardappels gaat vinden. De aardappelen maken dit gerecht tot een vullend geheel, maar je kunt het ook eten als voorgerechtje. Vind je het toch niet genoeg voor een volledige maaltijd? Eet het dan naast deze overheerlijke zalm met courgette, soja en sesamzaadjes.

Bereiding paars aardappeltaartje met champignons

  1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook
  2. Schil intussen de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Doe de aardappels in de pan, wanneer het water kookt. Kook de aardappels voor 20 minuten
  3. Giet de aardappels af en doe deze in een kom. Voeg de plantaardige room toe en mix het geheel met een staafmixer tot een romige massa. Zorg dat er geen stukjes achterblijven
  4. Snijd de champignons allemaal in kleine stukken en snijd ook de rode ui in kleine stukjes. Pak intussen een pan en voeg de kokosolie toe. Bak de champignons en de rode uit in 5 minuten gaar
  5. Snijd intussen ook de peterselie klein
  6. Verdeel de paarse aardappelpuree over boorden, maak er mooie torentjes van
  7. Verdeel als laatste de champignons en de peterselie over de borden

Tip: Iets meer spice? Voeg een eetlepel sambal toe tijdens het bakken van de champignons en de ui!

Lees ook

Paars aardappeltaartje met champignons

Heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en kidneybonen

Paars aardappeltaartje met champignons

Zalm ovenschotel met spinazie en aardappelkorstje