Wie houdt er niet van? Van soep! Vroeger at ik elke dag soep. Na één kom soep, mochten we zelf weten hoeveel we van de rest van de maaltijd namen, omdat we na 1 kom soep al voldoende voedingsstoffen binnen kregen. Je vraagt je vast af of dit mij niet tegen ging staan? Nee hoor, want met soepen kun je echt eindeloos variëren. Je kunt van bijna elke groente een soep maken, je kunt kiezen voor een heldere soep of een gebonden soep, een warme of een koude, een maaltijd soep of een licht verteerbare soep, en ga zo maar door. Soep verveeld nooit. Wij hebben de lekkerste gezonde soepen op een rijtje gezet!

1. Gazpacho, een heerlijk fris voorafje

Dit heerlijke soepje is ideaal met het warme weer. De voordelen, het gemak en de en vitamines van soep, maar toch lekker verfrissend. Gazpacho is een Spaanse gerecht dat vaak vooraf gaand aan het diner wordt gegeten. Tegenwoordig zie je op feestjes dat het ook dat het vaak in mini glaasjes als aperitief geserveerd wordt. Dit omdat het niet alleen heel leuk eruit ziet, maar omdat het soepje ook gewoon ontzettend lekker is. Laten we aan de slag gaan. Ga hier naar het recept voor Gazpacho, een heerlijk fris voorafje.

lekkere gezonde soepen

2. Een makkelijk te bereiden avocado soep

Een heerlijke romige Avocado soep met een mooie groene kleur. Een bijzondere vrucht met heel veel gezonde vetten. Het is makkelijk te bereiden en snel klaar om te serveren! Ga hier naar het recept voor, Een makkelijk te bereiden avocado soep.

lekkere gezonde soepen

3. Een lekkere koolhydraatarme paprikasoep

Het fijne aan dit recept is dat je het op veel verschillende manieren kunt variëren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen wat extra kruiden aan toe te voegen. Verder is het een groot voordeel dat paprika rijk is aan vitamines. Paprika’s bevatten ook weinig calorieën, geen vet en juist veel vezels, waardoor het een uitstekende groente is om te eten als je wilt afvallen. Een heerlijke koolhydraatarme paprikasoep! Ga hier naar het recept voor, Een lekkere koolhydraatarme paprikasoep.

lekkere gezonde soepen

4. Overheerlijke rode linzensoep met citroen

Een lekker soepje kan nooit kwaad, toch? Van een soep met een beetje spice en een heerlijke, verse smaak warm je zeker op! Deze rode linzensoep met een vleugje citroen is heerlijk om als voorgerecht te serveren maar is ook vullend genoeg om te serveren als hoofdgerecht. Ga hier naar het recept voor, Overheerlijke rode linzensoep met citroen.

lekkerste gezonde soepen

5. Zoete aardappel kokossoep met punt paprika

Ziet deze soep er niet overheerlijk uit? Loopt het water je al in de mond? Of moet je even wennen aan deze smaakcombinatie? Ik denk dat je hem er wel heel erg lekker uit vind zien. Zoete aardappel is bovendien mega gezondDoor de vele zoete smaken zorgt de kokosmelk er juist voor dat deze iets worden afgevlakt. Op deze manier zal de soep niet al te overheersend zijn. Deze soep is dus helemaal in balans als je het mij vraagt. Bij mij staat de zoete aardappel kokossoep met punt paprika deze week weer op het menu, bij jou ook? Ga hier naar het recept voor, Zoete aardappel kokossoep met punt paprika.

lekkerste gezonde soepen

Lees ook

5x de lekkerste gezonde soepen zelf maken

5x de lekkerste koolhydraatarme salades

5x de lekkerste gezonde soepen zelf maken

5x verse en lekkere curry's