Als je wilt afvallen dan zijn er twee dingen die je kan doen voor een snel resultaat: gezonder eten en sporten. Helaas hebben we niet allemaal tijd (of zin) om iedere week uren op de loopband te staan. Gelukkig kan een verandering in de voeding al heel veel doen. Je kan namelijk ook afvallen door anders te eten en hier lees je hoe.


Voeding vs. sporten

Hoewel sporten een zeer belangrijk onderdeel is als je af wilt vallen, is het niet per se noodzakelijk. Als je besluit dat je wilt afvallen dan gaat het voor 70% om de voeding en 30% om het sporten. Natuurlijk gaat het sneller als je sport, maar je kan zonder te sporten al een heel eind komen. Je kan echter niet besluiten heel veel te gaan sporten en maar ongezond te blijven eten.

Afvallen door minder te eten

We weten hoe verleidelijk het is om ’s avonds naar die zak chips te grijpen, maar zo ga je niet afvallen. Je moet zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt. Dit kan je doen door gezonder te eten, maar ook door simpelweg minder te eten. Het is verleidelijk om tijdens het avondeten je hele bord vol te scheppen. Pak daarom een kleiner bord zodat het eten wat je opschept meer lijkt. Afvallen is eigenlijk gewoon een psychologisch spelletje met jezelf. Als jij het gevoel hebt dat je evenveel eet, dan heb je ook minder snel de neiging om te snacken. Heb je toch zin in een lekker tussendoortje? Zorg dan dat het producten zijn met weinig calorieën zoals snoeptomaatjes of noten. Er zijn ook gezonde snacks die helpen bij het afvallen.

Afvallen door anders te eten

Gezonder eten. Hoe vaak hebben we dat al niet gehoord. Het lijkt heel moeilijk, maar het is eigenlijk heel simpel. Vermijd suiker en vet en kies producten uit de schijf van 5 zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Magere producten, eieren en natuurlijk veel fruit en groenten zijn erg belangrijk. Nu denk jij misschien dat je maag daar niet vol van gaat zitten, maar dat heb je mis. Je hoeft echt niet de hele dag alleen maar aan de magere yoghurt en salades te zitten. Er zijn namelijk genoeg gezonde gerechten die vullend en ook nog eens lekker zijn.

Lees ook

Tips over hoe je kan afvallen door anders te eten

Deze 3 oefeningen helpen jou bij het afvallen

Tips over hoe je kan afvallen door anders te eten

Afvallen met je partner: zo maak je het leuk

Tips over hoe je kan afvallen door anders te eten

Afvallen: met deze 10 tips raak je in no time kilo's kwijt