Afvallen kan behoorlijk lastig zijn, vooral als je jezelf er elke keer weer toe moet zetten om te sporten. Maar het is een feit: samen afvallen is nou eenmaal een stuk leuker dan alleen. Helaas is het vaak moeilijk om samen met je partner te sporten. Jullie focus ligt op het trainen van andere lichaamsdelen, of misschien wil de één veel meer kilo’s kwijt dan de ander. Het kan heel motiverend werken om samen te sporten en een doel te hebben. Daarom hebben we hier wat tips voor je om afvallen met je partner een stuk leuker te maken.


Afvallen met je partner: Een kleine competitie kan geen kwaad

Natuurlijk maakt het niet uit wie het snelst weer in shape is. Jullie zijn beide hartstikke goed bezig en mogen daar trots op zijn, maar door er een kleine competitie van te maken kan het afvallen wel een stuk leuker worden. Zo kun je bijvoorbeeld kleine competities bedenken voor elke week, maar ook voor jullie einddoel. Zo ben je nóg gemotiveerder om extra gewicht te verliezen. Doe een wedstrijdje wie het eerste zijn einddoel heeft bereikt. De winnaar wordt door de ander bijvoorbeeld meegenomen naar zijn of haar favoriete restaurant. Als dat geen leuke prijs is weten wij het ook niet meer…

Afvallen met je partner: Probeer eens wat nieuwe recepten uit

Gezond eten is waarschijnlijk nog wel de grootste uitdaging bij het afvallen. Gelukkig moeten jullie nu beide op jullie eetgewoonten letten en kan je in ieder geval niet door je partner in verleiding worden gebracht. Het kan namelijk behoorlijk lastig zijn om je in te houden als er overal ongezond lekkers in huis ligt en je je partner ongegeneerd een hele zak chips naar binnen ziet werken. Probeer daarom ook samen nieuwe, gezonde recepten uit. Maak bijvoorbeeld een mini-kookboek met alle recepten die jullie beide lekker lijken en probeer er iedere avond één uit. Zoek ook wat receptjes voor gezonde snacks. Als jullie dan ’s avonds op de bank verlangen naar iets lekkers dan kunnen jullie dit pakken in plaats van direct naar die chocoladereep te grijpen.

Afvallen met je partner: Sport samen

Zoek een gezamenlijke sport. Samen sporten is namelijk een stuk leuker dan alleen. Plan hier vaste dagen voor in zodat jij en je partner hier rekening mee kunnen houden. Omdat jullie dit samen hebben afgesproken zal je minder snel afhaken dan wanneer je alleen gaat sporten. Door samen te sporten voel je onbewust toch een bepaalde druk om te gaan sporten. Heb je echt geen zin? Dan zal je partner je motiveren en desnoods meeslepen naar de sportschool. Afvallen met je partner is dus ook erg goed voor je motivatie.

Afvallen met je partner: Geniet (met mate)

Dat jullie zo je best doen om af te vallen, betekent niet dat jullie niet meer kunnen genieten of nooit meer wat ongezonds mogen eten. Na een lange week op gezonde maaltijden en water leven mogen jullie op zondag jullie zelf echt wel even belonen. Last zondag bijvoorbeeld een cheat day in.  Probeer je hoofdmaaltijden zo gezond mogelijk te houden, maar een klein stukje bacon bij je zondagochtendbrunch is natuurlijk geen probleem.

Blijf elkaar motiveren en help elkaar waar nodig. Je zal zien dat met deze tips afvallen met je partner een stuk leuker en effectiever wordt!

Lees ook

Afvallen met je partner: zo maak je het leuk

Werkt het om af te vallen door te hardlopen?

Afvallen met je partner: zo maak je het leuk

De sporten waarmee je de meeste calorieën verbrandt

Afvallen met je partner: zo maak je het leuk

Geen zin om te trainen? Wellicht helpen deze tips!