Een dieet volgen en veel sporten zijn effectieve methodes om gewicht te verliezen. Deze twee manieren hebben alleen allebei een groot nadeel: Ze zijn lastig vol te houden. Het volgen van een streng dieet lukt je misschien een week, maar daarna verlies je je motivatie en houd je er weer mee op. Wij vroegen ons af, zijn er andere (makkelijkere) manieren om gewicht te verliezen? Wij zochten het voor jullie uit en wat blijkt? Met deze 5 tips kun jij afvallen zonder te hoeven sporten of een dieet te volgen.


1. Vermijd elektronische apparaten tijdens je maaltijd

Door aandacht te hebben voor wat je eet, zal je minder calorieën binnen krijgen. Als je tijdens het eten zit te gamen, televisie kijkt of op je telefoon zit, heb je niet door hoe veel je eet. Dit zorgt ervoor dat je sneller meer eet dan goed voor je is. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen die tijdens het eten zijn afgeleidt, tot zo’n 10 % meer eten. Dit zijn dus ook veel extra calorieën en die hebben uiteindelijk veel impact op je gewicht.

2.Vermijd suikerhoudende dranken

Toegevoegde suikers zijn in ons dieet eigenlijk het slechtste wat je maar binnen kan krijgen. De calorieën die je al drinkend binnen krijgt, geven je geen vol gevoel. Dit zorgt er dus voor dat je sneller een overtollige hoeveelheid aan calorieën inneemt. Het vermijden van dranken zoals frisdrank, heeft een enorme positieve impact op je gezondheid en uiteindelijk ook op je gewicht. Let wel op: vervang suikerhoudende dranken niet door fruitsap, want dit bevat vaak net zo veel suiker. Houd het daarom vooral bij water, groene thee en koffie.

3. Eet langzaam en kauw je eten grondig

Ben jij iemand die er aan gewend is om zijn/haar maaltijd in een paar seconden naar binnen te werken? Vergeet je haast te kauwen en vul je je mond al met een tweede hap voordat je de eerste hebt doorgeslikt? Dan is het verstandig om daar mee te stoppen! Door langzamer te eten en uitgebreid te kauwen, zul je sneller vol zitten en dus ook minder eten binnen krijgen.

4. Bewaar je ongezonde eten uit zicht

Door je ongezonde eten de hele tijd te zien, zul je hongerig worden en sneller een vreetbui krijgen. Ook zul je meer eten waardoor je sneller aankomt. Bewaar deze producten dus in kastjes of in lades waar je ze niet ziet. Plaats je gezonde producten daarentegen juist wel in het zicht.

5. Ga niet met honger naar de supermarkt

Als je honger hebt, staat alles in het teken van jouw eetlust. Daarom zul je sneller verleid worden tot het eten van ongezonde (calorierijke) producten. Vermijd het dus om op dit soort momenten naar de supermarkt te gaan of eet van te voren een (gezonde) snack. Want al die ongezonde producten die jij koopt werken niet mee aan een gezond dieet.

Bekijk ook dit artikel over hoe je kan afvallen zonder honger te lijden en deze 6 super gezonde recepten die je helpen af te vallen.