Overal kom je aanmoedigingen tegen om nog succesvoller, nog rijker, populairder en mooier te worden. Dit zijn allemaal doelen die nooit genoeg kunnen zijn, we willen altijd nog meer. Maar nemen we wel genoeg rust?


Belangrijk, neem rust!

Hoe drukker je bent, hoe belangrijker je lijkt. Eigenlijk is dat heel erg raar, want als we te druk zijn hebben we onze prioriteiten eigenlijk niet op orde. Hierdoor krijgen we stress en hebben we niet genoeg tijd meer om uit te rusten.

Moeten we nou eigenlijk altijd aan het werk zijn, en na het werk daar nog steeds mee bezig zijn? Soms is het gewoon goed om je rust te pakken. Maar helaas wordt het steeds moeilijk om je rust te vinden. De scheidingslijnen tussen werkt en ontspanning worden steeds minder. Wanneer deed jij voor het laatst een keer rustig aan? We vergeten en onderschatten het belang naar rust.

Mindfulness

Om even tot rust te kunnen komen kun je aan mindfulness doen. Het hoeft helemaal niet zweverig te zijn zoals veel mensen dat denken. Het helpt je eraan herinneren dan je leven zich ergens afspeelt dan in je hoofd. Het is de kunst om doelbewust aandacht te besteden aan je leven.

Het is echt belangrijk om soms even te stoppen. Onze power button staat eigenlijk altijd aan, dus we kunnen het goed gebruiken om soms even één stapje terug te doen. Je moet de rust opzoeken en stil zijn. We worden constant geprikkeld door alles om ons heen. Rust en stilte helpt je om als die prikkels even uit te zetten en beter naar jezelf te luisteren.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Californië worden we elke dag met 34 GB aan informatie geïnformeerd. De rust is dus heel ver te zoeken. Steeds meer raken we eraan gewend dat overal om ons heen een invloed aan informatie is. Maar ondertussen hebben we steeds meer stress en vinden we het moeilijker om onze rust te vinden.

Waarom we slaap dus echt nodig hebben

Om onze lichaam en geest te kunnen herstellen van alle drukte, hebben we de slaap hard nodig. Vaak onderschatten we het belang hiervan. In Nederland heeft een derde van alle volwassenen problemen met slapen, en slaapt minder dan 7 uur per nacht.

Als we niet genoeg slapen krijgen we vaak last van vervelende dingen zoals snel afgeleid zijn, geestelijk en lichamelijk gesloopt en een trage reactie. We voelen ons niet op ons best als we slecht slapen. Als je altijd slecht slaapt en je werkt overuren, dan kan je lichaam het op een gegeven moment niet meer aan. Willen we dit nou voorkomen? Dan moeten we toch echt soms even een stapje terug nemen. Zoek dus wat vaker je rust op!


Lees ook:

Slecht geslapen? Met deze trucjes kom jij de dag zo goed mogelijk door!

Shocking! Deze alledaagse dingen hebben enorme invloed op je hormonen

Een betere nachtrust door de REM Cycle workout