Er zijn genoeg tips en tricks voor een betere nachtrust. Geen koffie na 15.00, geen dutjes overdag en eet niet vlak voor het slapen gaan. Maar heb je ooit gehoord van een workout die jou een betere nachtrust kan bezorgen?

‘De REM Cycle workout’

In Amerika zijn ze dit jaar begonnen met iets dat we nog niet vaak hebben gezien. Het gaat om een workout die jou een betere nachtrust kan geven(!). De workout wordt ‘REM Cycle’ genoemd en deze bestaat uit een combinatie van HIIT, Yoga en relaxing. HIIT is een hoge intensieve intervaltraining. Tijdens deze trainingen wordt er gebruikt gemaakt van korte cardio trainingen die een zeer positieven invloed hebben op de vetverbranding. Die training in combinatie met relaxing en yoga moet ervoor zorgen dat je er ’s nachts beter van zult slapen.

Betere nachtrust

De workout is bedacht door Beautyrest Mattresses en is bedoeld om te laten zien dat trainen en slapen, ontzettend belangrijk is voor je gezondheid. Beautyrest Mattresses is samen gaan werken met Crunch Gym om mensen te helpen hun fitnessdoelen te halen en om de nachtrust te verbeteren. Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Het zal je scherper en alerter houden tijdens de dag, je hebt meer positieve energie en je voelt je simpelweg gelukkiger in het leven.

De workouts zijn nu helaas alleen nog te volgen in de sportscholen van Crunch Gym in Amerika, MAAR ze ook online te volgen en terug te kijken. Dus totdat de hype overwaait naar ons kikker landje (wat vast wel gaat gebeuren!).. kun je de trainingen nu nog gewoon even in je woonkamer – of misschien beter – slaapkamer doen!

Misschien toch maar even uittesten!


Lees ook:

Nieuwste sporttrend: Reformer pilates

Workout op het water? Yes, dat kan met Float fitness!

Met deze 3 sporttrends in no-time je summerbody!